22 Eylül 2016 17:19

Dersim'de eğitimcilere destek eylemi 3. gününde

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile Dersim'de açığa alınan öğretmenlerden göreve iade edilmeyen 85'i için yapılan oturma eylemi bugün de devam etti.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim'de göreve iade edilmeyen 85 eğitim emekçisi, oturma eyleminin 3 gününde de işe geri dönmeleri için 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdiler.
Hava muhalefetine rağmen yüzlerce vatandaşın destek verdiği eylem, eğitim emekçilerine büyük bir moral oldu.
Eylemde Eğitim Sen İl Başkanı Süleyman Güler kısa bir konuşma yaptı. Güler, "80'li yılarda 3 bin 150 öğretmen, 120 öğretim üyesi ve 47 hakimin işine son verildi. Dolaysıyla bu rakamları bugünkü uygulamayla karşılaştırdığımızda bugün yapılanların o günkünden kat be kat fazla olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, 80 darbesi sürecini çoktan aşan baskı ve antidemokratik uygulamalarla karşı karşıyayız. Sendika eylemlerine katılmayı suç sayıp binlerce kişiyi açığa aldılar. Öğrenci, veli, öğretmen tüm halk karanlıklara karşı alanlardayız. İş güvenceme, mesleğime dokunma demek için alanlardayız. Bizler çalmadık çırpmadık kandırılmadık ve bu nedenle susmayacağız. Ayrıca saldırılar üniveristeler üstünde de yoğunlaşıyor. Bu nedenle diyoruz ki, üniversteler özerk, bilimsel, laik ve demokratik yapıda olmalıdır. Üniverstelere yönelik operasyonlara son verilmelidir diyoruz ve bu anlamda yapılan tüm haksızlıklara karşı alanlardayız, olmaya da devam edeceğiz" dedi.  

{{290444}}
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'deki 'cinsel istismar' davası 1 Aralık'a ertelendi

SONRAKİ HABER

Eski Futbolcu İsmail Demiriz 'FETÖ' iddisıyla tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...