22 Eylül 2016 12:11

Colin Kaepernick’e ölüm tehdidi

NFL’de ‘ulusal marş’ protestosunu başlatan San Francisco 49ers oyuncusu Colin Kaepernick, ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Paylaş

ABD Ulusal Amerikan Futbol Ligi NFL’de ‘ulusal marş’ protestosunu başlatan San Francisco 49ers oyuncusu Colin Kaepernick, ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Ağustos ayında yapılan sezon açılışında ırkçılığa ve ayrımcılığa dikkat çekmek amacıyla ulusal marş esnasında diz çöken Kaepernick’in bu hareketi günlerce tartışılmıştı. Ulusal marş protestosuna destek verenler kadar şüpheyle yaklaşanlar da olmuş, Kaepernick başta olmak üzere protestocu oyuncular, ABD bayrağına, marşına, askerine ve genel olarak ülkeye saygısızlık yapmakla suçlanmıştı.

‘EĞER ÖLDÜRÜLÜRSEM…’

Dokuz15.com’un haberine göre San Jose Mercury News’e konuşan Kaepernick, sadece sosyal medya üzerinden gelmediğini vurguladığı tehditleri umursamadığını belirtti. Bu duruma ilişkin herhangi bir kuruma başvurmadığını dile getiren oyuncu, “Eğer öldürülürsem, sizler benim başladığım yolda devam edebilirsiniz ve bu durum daha çok ses getiren, daha anlaşılır bir hal alarak başka insanlara da ulaşabilir. Aynı zamanda şimdiki halinden çok daha hızlı bir şekilde yayılabilir. Ben bu şekilde olmasını istemiyorum ama olabileceğine dair gerçekliği de göz ardı edemeyiz” dedi.
Protestoya başlamadan önce tepkilerin gelebileceğini bildiğinin altını çizen 28 yaşındaki oyun kurucu, “Ama bu şekilde olacağını hiç düşünmemiştim” diye konuştu. ABD’de polisin siyahlara karşı ırkçı tutumunu sürdürdüğünü vurgulayan Kaepernick, Oklahoma eyaletinde isminin Terence Crutcher olduğu açıklanan 40 yaşındaki siyah bir ABD vatandaşının silahsız olmasına rağmen polis tarafından vurularak öldürülmesini, bu duruma örnek olarak gösterdi.

IRKÇILIĞA KARŞI 1 MİLYON DOLAR

“Neler olup bittiği hakkında fikri olmayan insanların hiçbir zaman umursamayacağı ve hiçbir zaman anlayamayacağı zor bir yol keşfettim. Vermiş olduğum mesajın artık daha belirgin hale geldiğini düşünüyorum” diyen oyuncu, ırkçılığa karşı mücadele eden topluluklara bağışlanmak üzere şimdiye kadar 1 milyon dolar topladığını ve bir web sitesi kurarak ayda 100 bin dolar bağış toplamak için çalışmalara başlayacağını açıkladı.
Kaepernick, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkede (ABD) vatanseverlik adı altında gizli ırkçılık yapılıyor ve insanlar bu olaylar karşısında meselenin kökenine inmekten hoşlanmıyor. Sadece NFL’de değil futbolda NBA’de ve liselerde oynayan oyuncular renklerinden dolayı haksız yere baskı görmelerine rağmen kimse konunun kökeniyle ilgili konuşmuyor. Neden veya niçin korktuklarını bilmiyorum ama bu üzerinde konuşulması gereken bir konu.”
Yaptığı eylem nedeniyle kariyerini tehlikeye attığını bildiğini vurgulayan oyuncu sözlerini, “Sonucu ve bedeli ne olursa olsun bu olayın üzerine gideceğim” diyerek noktaladı. (SPOR SERVİSİ)

MİTHAT FABİAN SÖZMEN: KAEPERNİCK'TEN ALACAK  ÇOK DERS VAR

ÖNCEKİ HABER

Emir: Gökçek'le FETÖ yapısının açık işbirliği söz konusudur'

SONRAKİ HABER

‘Kentin çimento yığınına dönüştürülmesine karşıyız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...