16 Mayıs 2012 10:49

Antep’te tutuklanan öğrencilere ‘Neden yaşasın Newroz dedin’ sorusu

Gaziantep’te gözaltına alınan ve ardından tutuklanan öğrenciler üniversite içinde izin alarak yaptıkları Newroz kutlamasıyla suçlandı.Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 öğrenci gözaltına alınmış ve 5’i tutuklanmıştı. &Ou

Antep’te tutuklanan öğrencilere ‘Neden yaşasın Newroz dedin’ sorusu
Paylaş
İnanç Yıldız

Gaziantep’te gözaltına alınan ve ardından tutuklanan öğrenciler üniversite içinde izin alarak yaptıkları Newroz kutlamasıyla suçlandı.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 öğrenci gözaltına alınmış ve 5’i tutuklanmıştı. Öğrencilere sorgu sırasında üniversite içerisinde düzenlendikleri Newroz kutlamasında neden ‘Bijî Newroz’, ‘Newroz Pîroz Be’ sloganları attıkları ve ‘Neden öğrenci derneği içerisinde yer aldıkları’ soruldu.

‘ARKADAŞLARIMIZIN HİÇBİR SUÇU YOK’

Üniversite içindeki yaptıkları etkinliklerden dolayı gözaltına alınan ve serbest bırakılan 2 kişiden biri olan Halil Kocaman yaşadıklarını gazetemize anlattı. İzinli olmasına rağmen Newroz’u kutladıkları için suçlandıklarını anlatan Kocaman, ayrıca üniversite içinde tanışma, kaynaşma etkinlikleri düzenlemelerinin, müzik çalıp, halay çekmelerinin ve öğrenci derneğine gitmelerinin de suç olarak görüldüğünü belirtti. Yaşanan gözaltı ve tutuklama operasyonunu ‘sindirme operasyonu’ olarak gördüğünü söyleyen Kocaman, tutuklanan 5 arkadaşının normal şartlarda gözaltına bile alınamayacağını dile getirdi. “Şu anda arkadaşlarımız cezaevinde tutuklu yargılanıyorlar. Bu da Türkiye demokrasisinin ne olduğunu ortaya koyuyor. Newroz’u dahi kutlayamıyoruz, müzik dahi yapamıyoruz. Kendi dilimizde şarkı söylemiyoruz” dedi. (GaziantepEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hurafe amfide, bilim kapıda

SONRAKİ HABER

Jitem gibi AKP de mahkum olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...