21 Eylül 2016 12:42

MEB muhbirlik yaptırıyor!

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 29 Aralık Eğitim Sen grevine katılan öğretmenleri tespit için okul müdürlerini çağırıp eylem videoları izletiyor.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Kanun hükmünde kararnamelerle açığa alınan öğretmenler nedeniyle 1.5 milyon öğrenci okula öğretmensiz başladı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde mağduriyeti artıracak uygulamalara devam ediyor. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü 29 Aralık 2015’te Eğitim Sen tarafından düzenlenen greve katılan öğretmenleri tespit etmek için okul müdürlerini çağırıp eylem videoları izletiyor.

Eğitim Sen Adana Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı’nın verdiği bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığının talimatı ile Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Bakanlıktan gelen bir video var gelip izlemeniz gerekiyor” denilerek okul müdürlerini çağırıyor. Okul müdürlerine 29 Aralık 2015’te Eğitim Sen tarafından düzenlenen grev alanında ve yürüyüşte çekilen video izletilip “Bu eylemde okulunuzdaki öğretmenler var mı? Okulunuzda greve katılan şu öğretmen burada da var mı?” diye sorular soruluyor.

MEB ÖĞRETMENLERİ CEZALANDIRMAK İÇİN DEĞİL SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN MESAİ HARCASIN

Konuyla ilgili konuşan Akarsubaşı, “Muhbirliğin bir başka versiyonu ile bunu yapmak yerine MEB 1.5 milyon öğrencinin öğretmensiz, kitapsız başlayan yeni eğitim öğretim yılının sorunlarına çözüm bulsun. Hukuksuz bir şekilde açığa alınan, ihraç edilen on binlerce öğretmeni derhal göreve başlatsın” diye konuştu. AKP’nin önce okul müdürlüklerinde kendi kadrolaşmasını yarattığını ifade eden Akarasubaşı, “Şimdi de Eğitim-Bir-Sen’li müdürlerle öğretmenleri fişliyorlar” dedi.

Okullarda hâlâ ders kitaplarının tamamının dağıtılamadığını dile getiren Akarsubaşı, “Kitapsız, öğretmensiz okula başlayan bir eğitim öğretim yılında bu cadı avına derhal son verilmeli” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da açığa almalara itiraz edildi

SONRAKİ HABER

KCK bir cemaat kumpasıdır görev alanlar yargılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...