16 Mayıs 2012 10:27

‘Suçlu düşünce özgürlüğünü yok sayanlardır’

Pınar Aydınlar ve Grup Munzur Üyeleri Özlem Gerçek ve Ercan Duman hakkında Dersim’de 10. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde söyledikleri şarkılar nedeniyle “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davaya ilişkin TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenlendi.

‘Suçlu düşünce özgürlüğünü yok sayanlardır’
Paylaş

Toplantıya Avukat Meral Hanbayat, Dersim Hozat ve Mazgir belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda sanatçı, dernek temsilcisi de katıldı.

Toplantıda açıklamayı yapan Avukat Meral Hanbayat, iktidarın bir yandan ileri demokrasi nutukları atarken, diğer yandan sanatçıları cezalandırmaya çalıştığına dikkat çekti. Sanatçılar hakkında hazırlanan iddianamede bazı bölümleri  atıfta bulunan Hanbayat, “Dava konusu eylemi gerçekleştiği yerin (Tunceli) bütün örgütlerin faaliyetlerinin yoğun bir şekilde bulunduğu yer olması, dinleyici kitle arasında genç yaştakilerin çok olması, örgütün simge isimlerinden övgüyle söz etmenin konserdekileri örgüte katılma iradesinin güçlendireceği göz önünde alındığında sanıkların eylemlerinin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi söz konusu değildir” ibarelerini örnek olarak gösterdi.

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak ise, “Bizler Denizlerin, Mazlum Doğanların, Mahir Çayanların türküleriyle büyüdük diyerek, “Kültür ve Doğa festivallerimizle de onların mücadelesini yaşatacağız” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler üst geçit için yol kesti

SONRAKİ HABER

Hakikat Komisyonu Brezilya’daki dikta dönemini araştıracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...