20 Eylül 2016 16:38

Yarım asırlık yol çilesi!

Mardin Derik ile Urfa Viranşehir'i arasında kalan ve 40’ın üzerinde köyün ortak kullandığı yol, yaklaşık 50 yıldır kaderine terk edilmiş durumda.

Paylaş

Mardin'in Derik ile Urfa’nın Viranşehir ilçeleri arasında kalan ve 40’ın üzerinde köyün ortak kullandığı yol, yaklaşık 50 yıldır kaderine terk edilmiş durumda. Köylüler en yakın güzergahları olan yolun bir an önce yapılmasını istiyor.

Derik ile Viranşehir ilçeleri arasında kalan ve birçok köyün ortak kullandığı yol, yarım asırdır yapılmayı bekliyor. 
Yolun kendileri için işkenceden farksız olduğunu dile getiren köylülerden Aslan Develi, birçok hastalarını bu yoldan hastaneye yetiştirmeye çalışırken kaybettiklerinin altını çizdi.

Develi, yolun yaklaşık 50 yıldır yapılmadığını belirterek, “Şu ana kadar ne bir asfaltlama, ne de herhangi bir çalışma yapıldı. Adeta kaderimize terk edildik. Ne gelen var, ne giden var. Hiç kimse bizim halimizi sormuyor” dedi. 

‘NE YOL VAR NE KÖPRÜ’

Yolun kötü olması nedeniyle araçların bir ay gibi kısa bir sürede bozulduğunu söyleyen Develi, “Yetkililerin bir an önce bu sorunumuzu halletmesini istiyoruz. Hastalarımızı zamanında hastaneye götürmek istiyoruz” diye konuştu. Zikreş köyünden İbrahim Aslan da, “Kocaman köyde ne yol var ne de köprü. Bizim köyümüz Derik’e 37 kilometre uzaklıkta. Viranşehir’e de 20 kilo metre uzaklıkta. Viranşehir ile aramızda bir akarsu geçiyor. Biz Derik’e çok uzak olduğumuz için hastalarımızı Viranşehir’e götürüyoruz. Yol kötü olmasına rağmen yakın olduğu için onu tercih ediyoruz. Yalnız kışın su yükseldiği için ve köprü olmadığı için o yoldan da oluyoruz” diye konuştu. Aslan da sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. (Mardin(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Binoche, Wood, Hakmanve dahası Filmekimi’nin afiş serisinde

SONRAKİ HABER

Yolun ortasında telefon santrali!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...