16 Mayıs 2012 09:51

TİS’i bekleyen işçiler işten atıldı

Manisa Alaşehir’de bulunan Alasu Gıda Şirketinde çalışırken Tek Gıda-İş Sendikasında örgütlenen ve toplusözleşmeye hak kazanan 20 işçi, patronun çeşitli oyunları ile işten atıldı.Tek Gıda İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şubenin yaptığı açıklamaya göre, işçilerin sendikalaşması karşısında yetki it

TİS’i bekleyen işçiler işten atıldı
Paylaş

Manisa Alaşehir’de bulunan Alasu Gıda Şirketinde çalışırken Tek Gıda-İş Sendikasında örgütlenen ve toplusözleşmeye hak kazanan 20 işçi, patronun çeşitli oyunları ile işten atıldı.

Tek Gıda İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şubenin yaptığı açıklamaya göre, işçilerin sendikalaşması karşısında yetki itirazında bulunan işveren çoğunluk tespitine itiraz etti ve mahkemeyi kaybetti.

Sendika işvereni toplusözleşme masasına çağırdı, işveren gelmedi. Müzakerelerin başlama yer gün ve tespitini Bölge Çalışma Müdürlüğü yaptı. İşveren yine katılmadı. Yasal prosedür gereği, grev kararı alındı ve grev oylamasına gidildi. İşçiler çoğunlukla “greve hayır” deyince dosya Yüksek Hakem Kuruluna gönderildi. İşçiler TİS’i beklerken, Alasu Gıda, Sarıkız Maden Suyu’nun işletme hakkını devretti ve bütün sendikalı işçileri işten çıkardı. Konu ile ilgili açıklama yapan Tek Gıda İş 2 No’lu Şube Başkanı Nuri Yılmaz, Alasu Gıda patronunun yasaların işlemesine engel olamayınca işletmeyi hileli bir şekilde başka bir firmaya devrettiğini belirterek, işletmeyi devralan işverenin de açıkça suç işlediğini belirtti. 20 işçinin aileleriyle birlikte yoksulluğa terk edildiğini belirten Yılmaz, “Mücadelemiz hakkımızı alıncaya kadar devam edecek, talebimiz işçilere işbaşı yaptırılmasıdır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)    

ÖNCEKİ HABER

Savunma sanayinde çalışan işçiler dernek kurdu

SONRAKİ HABER

TOGO işçileri kazanıncaya kadar direnişe devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...