19 Eylül 2016 13:48

Urfa'da saldırı hazırlığında 2 IŞİD'li canlı bomba yakalandı

Urfa'da, intihar saldırısı hazırlığı içerisindeki IŞİD üyesi 2 kişi polis operasyonuyla yakalandı.

Paylaş

Urfa’da, polisin düzenlediği operasyonda, saldırı hazırlığındaki 2 IŞİD üyesi, yanlarındaki patlayıcıyı kamyona yükledikleri sırada yakalandı.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD üyesi 2 kişinin kentte canlı bomba ve bomba yüklü araçla saldırı yapacağı bilgisini aldı. Kentte güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkaran polis, Suriye sınırında IŞİD'lilerin geçebileceği noktaları mercek altına aldı. Yoğun çalışmanın ardından polis, IŞİD üyesi olan ancak uyruğu öğrenilemeyen 2 kişinin sınırı geçerek Urfa'nın Akçakale ilçesine geldiğini saptadı. 

Sınırı geçen IŞİD'lilerin yanındaki çantalarda patlayıcılar taşıdığını saptayan polis, takibi sürdürdü. Akçakale'den yola çıkan 2 IŞİD'li, kent merkezindeki Eyyübiye ilçesinde bir eve geldi. Polis, takibindeki 2 IŞİD'linin bugün yanlarındaki patlayıcıları plakası açıklanmayan bir kamyona yüklediklerini ve saldırı için harekete geçtiğini saptayınca, operasyon kararı aldı. Özel harekatçıların da katılımıyla yapılan operasyonda 2 IŞİD'li gözaltına alırken, kamyonda ve evde detaylı arama yapıldı. 

Yapılan aramada; 24 kilo TNT patlayıcı, 1 intihar yeleği, 12 infilaklı fitil irtibatlı parça tesirli patlayıcı madde, uzaktan kumanda için anahtar sistemi, 2 elektrikli kapsüle çevrilmiş normal kapsül, 2 el bombası fünye grubu, infilaklı fitili, 107’lik top mühimmatı gövdesi, top mühimmat başlığı, 17 el bombası fünye grubu, 97 elektriğe dönüştürülmüş normal kapsül, el bombası, pil, 13 basma tip anahtar sistemi, 200 metre infilaklı fitil bulundu.

Patlayıcılara el koyan polis, bomba yüklü kamyon ve intihar yeleği ile 2 ayrı saldırı yapmayı planladığı öne sürülen IŞİD'lileri ise sorgulamaya başladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Altan kardeşlere destek mektubu 272 imzaya ulaştı

SONRAKİ HABER

Dayanışma nöbetinde ilk dava yarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...