19 Eylül 2016 07:58

Tüm öğrencilere 15 Temmuz videosu izlettirilecek

Okulların açılış törenlerinde MEB'in hazırladığı 15 Temmuz temalı broşürler dağıtılıp, 2 ayrı video izletildi.

Paylaş

Görevden uzaklaştırılan, açığa alınan öğretmenler krizine sahne olan 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı, açık öğretim öğrencileri dahil, örgün eğitimde resmi ve özel okullarda eğitim gören yaklaşık 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmenin ders başı yapması ile başladı. Öğretim yılının ilk haftası 15 Temmuz darbe girişimi üzerine kurulu faaliyetleriyle geçecek.

Tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konularını kapsayacak törenler yapılmaya başlandı. Törenlerde ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temalı broşürler öğrencilere dağıtıldı.

Hafta dolayısıyla yine öğrencilere yönelik hazırlanan MEB'in hazırladığı 2 video da izletiriliyor.

Öğrencilere izlettirilecek bu videolarda Çanakkale Savaşı'ndan görüntülerin arkasından darbe gecesine geçiş yapılıyor. Darbe girişimi akşamı sokaklara çıkan tanklar, savaş uçaklarının insanların üzerine ateş açma anlarına, tanklara çıkmış insanlar görüntüleri eşliğinde "Seçilenleri bir avuç vatan hainlerine teslim etmeyeceğiz" vb. sözlerle propaganda devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Milli iradeye yönelik ayaklanma hareketidir. Bu tankların önünde durmasını iyi biliriz" sözlerinin ardından, darbe girişimi sonrasında devam eden selalar yükseliyor. Bombalanan Meclis, askeri kışlaların ardından Yenikapı mitingi de videodaki görüntüler arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinden İstiklal Marşı'nı okuduğu, Başbakan Binali Yıldırım ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ise konuşmalarının yer aldığı video, Mustafa Kemal Atatürk'ün görüntüsüyle sona eriyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Van'da belediye çalışanları iş bırakıyor

SONRAKİ HABER

Botları su alan 53 mülteciyi Sahil Güvenlik kurtardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...