18 Eylül 2016 13:28

Adana'da erkek oyuncu ödülü Tarık Akan anısına verilecek

Uluslararası Adana Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, bu yıl Tarık Akan’a atfedilecek.

Paylaş

Uluslararası Adana Film Festivali yarın başlıyor. Festival kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, bu yıl Tarık Akan’a atfedilecek. 66 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Tarık Akan için festivalde özel bir anma etkinliği yapılacak. Tarık Akan'ın rol aldığı filmlerden bazılarını festivalde özel bölümle gösterimeleri de gerçekleşecek.

Ayrıca, Burçak Evren tarafından Tarık Akan sineması üzerine bir kitap hazırlanıyor. Festival kapsamında Akan’ın rol aldığı “Hababam Sınıfı”, “Canım Kardeşim”, “Bizim Aile” ve “Eylül Fırtınası” filmlerin gösterimleri de gerçekleştirilecek. Akan için hazırlanan özel bir VTR ise, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalist filmlerinin gösterimlerinden önce izleyiciye sunulacak.

Bugün itibariyle Tarık Akan için düzenlenen özel bir billboard ise kentin değişik noktalarında sergilenmeye başlandı.

Tarık Akan, 23. Adana Film Festivali'nin Açılış ve Onur Ödülleri Töreni ile Kapanış ve Ödül Töreni'nde de anılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Film Festivalinde ETA eylemi

SONRAKİ HABER

Duhok Film Festivali’nin En İyi Kürt Filmi Rauf oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...