17 Eylül 2016 11:24

Açığa alınan öğretmenler okullarının önünde olacak

Van’da çıkarılan KHK kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan 735 öğretmen, daha önce görev yaptıkları okullarının önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

Paylaş

Van’da çıkarılan KHK kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan 735 öğretmen, daha önce görev yaptıkları okullarının önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

19 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim dönemi başlangıcında daha önce görev yaptıkları okulların önünde eylem yapma kararı alan kentteki eğitim emekçileri, Eğitim Sen önlükleri giyerek, görevden alınma gerekçelerinin yazdığı kokartlar takacak. Yine eylemler kapsamında okulların önünde basın açıklamaları ve oturma eylemleri de yapılacak. Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sağyiğit, hafta içi boyunca İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hem itiraz dilekçelerini sunacaklarını hem de kentteki okulların önünde basın açıklamaları ve oturma eylemleri düzenleyeceklerini duyurarak, öğrenci ve velilerden de destek istedi. Bölgede ciddi eğitim sorunları olduğunu, özellikle öğretmen açığının fazla olduğunu ifade eden Sağyiğit, “Mevcut süreçle birlikte bu sorun 2-3 katına çıktı. Pazartesi günü okullar açılacak ama öğrenci gittiği zaman da öğretmenini bulamayacak. Bu hem geleceğe vurulan bir darbe hem öğrencilere hem de velilere vurulan bir darbedir. Öğrenciler sınıf öğretmenini karşısında bulamayacak. 30’a yakın öğretmenin açığa alındığı okullar var. Bu öğrenciler okulla gittiği zaman büyük bir mağduriyet olacaktır” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Sarıbal: Evrensel'in susturulmasına izin vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Ovacık'ta çatışma çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...