14 Eylül 2016 15:12

Hatay'da binler 'Öğretmenime dokunma' dedi

Hatay'da KHK ile 928 eğitim emekçisinin açığa alınması binlerce kişi tarafından 'Öğretmenime dokunma' denilerek protesto edildi.

Paylaş

Eğitim emekçilerinin açığa alınmasına karşı öğretmenler, Hatay'ın Antakya ve Samandağ ilçelerinde bir kez daha sokağa çıktı.

Eğitim Sen Hatay Şubesinin çağrısıyla Antakya'da öğretmeninden öğrenci velisine sokağa çıkan binlerce kişi, "Açığa almalar durdurulsun" pankartı açtı. Künefeciler Meydanı'nda toplanan kitle, sık sık "Direne direne kazanacağız", "Yılgınlık yok direniş var" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları attı. Eylemde, öğrenci ve veliler "Öğretmenime, anneme, babama dokunma", "Kentler yıkılmasın, çocuklar ölmesin demek suç değildir", "Öğretmenim hırsız değil" ve "Öğretmen öğretmendir, terörist babandır" dövizleri açtı.

Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Dursun Soydan burada bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) suç işlediğinin altını çizen Soydan, "Bizler bu ülkenin devrimci, demokrat, yurtsever, aydın öğretmenleriyiz. Bizler onuru ile yaşayan faşizme karşı boyun eğmeyen öğretmenleriz" diye konuştu. 29 Aralık grevinin gerekçe gösterilerek Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin açığa alındığını aktaran Soydan, eğitime darbe yapıldığını söyledi. Açığa almalara karşı direnişi büyüteceklerini vurgulayan Soydan, hiçbir tehdit ve baskı karşısında diz çökmediklerini ve çökmeyeceklerinin altını çizdi. Kendilerinin darbecilerle karıştırılmaması gerektiğini belirten Soydan, eylemlerinin her geçen gün daha da büyüyerek, süreceğini kaydetti.

Yapılan açıklamanın ardından kitle bir saati aşkın bir süre söyledikleri ezgiler eşliğinde oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından kitle alkış ve sloganlarla eylemine son verdi.

Eğitim emekçilerinin açığa alınmasına karşı Hatay'daki bir diğer eylem yeri de Samandağ oldu. Samandağ'da Abdullah Cömert Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce öğretmen, öğrenci ve veli, yaptıkları eylemle açığa alınmalara son verilmesini istedi. (Hatay/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Saldırıya uğrayan 'Göçmen izleri' heykeli yeniden yapıldı

SONRAKİ HABER

Türkiye'deki Alman temsilcilikleri kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...