13 Eylül 2016 10:18

İtalyan genç, IŞİD'le savaşmak için YPG'ye katıldı

IŞİD'e karşı direnişten etkilenen Tirej Gabar, İtalya'dan Rojava’ya giderek YPG saflarına katıldı.

Paylaş

Tirej Gabar, Kobanê ve Şengal’de YPG/YPJ savaşçılarının ortaya koyduğu direnişten etkilenerek İtalya'dan Rojava’ya giderek YPG saflarına katıldı. ANF'ye konuşan Gabar, bu kararı almasındaki sebebin IŞİD'in Ortadoğu ve dünyada yaptığı katliamlar olduğunu vurguladı.

ROJAVA’DA SAVAŞIN YAKICILIĞI, YIKICILIĞI VE DİRENİŞ İLE KARŞILAŞTIM

Rojava’ya gitmeden önce, Rojava hakkında çok farklı düşüncelere sahip olduğunu belirten Tirej Gabar, Rojava’ya ilk ayak bastığı gün savaşın yakıcılığı, yıkıcılığı ve direniş ile karşılaştığını ifade etti.

DİL KONUSUNDA ÇOK PROBLEM YAŞADIM

Rojava’da yaşadığı en büyük zorluğun dil sorunu olduğunu ifade eden Tirej Gabar, bu durumun kendisi için çok büyük bir problem olduğunu söyledi.

İtalyan YPG savaşçısı Tirej Gabar, Rojava’ya giden herkesin aynı şoku yaşadığını belirterek, Kürt toplumunda hemen hemen hiç kimsenin İngilizce bilmediğini ve bunun da aslında kısmen iyi olduğunu dile getirdi.

Bu durumun Kürtçe öğrenmeyi daha hızlı hale getirdiğini kaydeden Tirej Gabar, Kürt dilinin öyle çok basit bir dil değil olmadığına ve Avrupa dillerinden çok farklı olduğuna dikkat çekti. 

DÜNYANIN KÜRTLERE BAKIŞI ROJAVA DEVRİMİ İLE BİRLİKTE DEĞİŞTİ

Tirej Gabar, Rojava devrimi ile birlikte dünyanın Kürtlere bakış açısının önemli oranda değiştiğini de belirtti.

Tirej Gabar, Rojava devrimi üzerindeki tehlikelerin bertaraf edilmesi için tüm halk ve inanç topluluklarının güç birliğini sürdürmesi gerektiğini hatta daha da geliştirmesi gerektiğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Metin Oktay ölümünün 25. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Hatay'da açığa alınan öğretmenler bayramda bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa