13 Eylül 2016 08:24

2 bin metrede yamaç paraşütüyle selfie heyecanı

Fethiye'de 2 bin metre yükselikteki yamaç paraşütünden atlayan sporcuların kaydettiği görüntüler ağızları açık bıraktı. 

Paylaş

Adrenalin tutkunlarının sırtlarına bağladıkları paraşütlerle, pistten kalkan küçük uçaklardan atlayarak yaptığı skydiving (gökyüzü dalışı) ve wingsuit (yarasa adam uçuşu) sporları, Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde farklı bir noktaya taşındı.

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'ın zirvesine çıkarak, yamaç paraşütü pilotlarıyla tandem (ikili) atlayış yapan adrenalin tutkunu sporcular, 2 bin metre yükseklikteki yamaç paraşütünden kendilerini boşluğa bırakarak gökyüzü dalışı ve yarasa adam uçuşlarına başladı.

Her yıl daha fazla sporcuyu ağırlayan Ölüdeniz'de bu uçuşlar, hava sporlarına yeni bir boyut kazandırdı. Atlayış için uçak yerine yamaç paraşütü kullanan sporcular ise hem atlayış maliyetlerini düşürdü, hem de Ölüdeniz'in eşsiz manzarası eşliğinde atlayış yapmanın keyfini yaşadı. 

3 YILDIR ÖLÜDENİZ'E GELİYOR

Dünyada uçaklardan yaptığı atlayışlarla tanınan skydiving sporcusu Litvanyalı 33 yaşındaki Justinas Kubilinskas, yamaç paraşütünden atlayarak yaptığı gökyüzü dalışlarının ardından Ölüdeniz'in müdavimi oldu. Son üç yıldır yaptığı gibi, geçen ay da Ölüdeniz'e gelerek yamaç paraşütünden beş gökyüzü dalışı yapan sporcu, bu anları elindeki aksiyon kamerasıyla saniye saniye kaydetti.

GÖZLÜĞÜ FIRLADI

İzleyenlere bile heyecan dolu anlar yaşatan görüntülerde Kubilinskas, yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki yamaç paraşütüyle Ölüdeniz'in üzerine geliyor. Kemerlerini çözdükten sonra beraberindeki yamaç paraşütü pilotuyla vedalaşan Kubilinskas, kendini boşluğa bırakıyor. Muhteşem Ölüdeniz manzarası eşliğinde ortalama 15 saniye düşen Kubilinskas, yaklaşık 300 kilometre hıza ulaştıktan sonra sırtındaki paraşütü açıyor. Atlayışlardan birinde gözlüğü rüzgar nedeniyle fırlayan Kubilinskas, diğer atlayışında farklı bir gözlükle çıkıyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da isyan eden mahkumlar yangın çıkardı

SONRAKİ HABER

Aslı Erdoğan: Gücümü, gerçeği söylediğimi bilmekten alıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...