15 Mayıs 2012 08:40

Hollande dönemi resmen başladı

Fransa’da François Hollande dönemi resmen başladı. Bugün yerel saatle 10'da Elysee sarayına çıkan François Hollande, görevi Nicolas Sarkozy’den devraldı.Sarkozy ile yarım saat baş başa görüşen François Hollande daha sonra halefini sarayın kapısından uğurladı. Böylece 5 yıllık Nicolas Sarkozy döne

Hollande dönemi resmen başladı
Paylaş

Fransa’da François Hollande dönemi resmen başladı. Bugün yerel saatle 10'da Elysee sarayına çıkan François Hollande, görevi Nicolas Sarkozy’den devraldı.

Sarkozy ile yarım saat baş başa görüşen François Hollande daha sonra halefini sarayın kapısından uğurladı. Böylece 5 yıllık Nicolas Sarkozy dönemi de resmen sona ermiş oldu.

Elysee sarayındaki ilk açıklamasını da yapan Hollande, birliktelik çağrısında bulunarak gelecek dönemde kapsayıcı bir yönetim tarzı sergileyeceğini söyledi.

Hollande vereceği kararlarda da adaleti gözeteceğine vurgu yaptı. Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı, Nicolas Sarkozy’ye de yeni hayatında başarılar diledi.

Hollande daha sonra Elysee sarayında bulunan konukları da teker teker selamladı. Fransa Müslüman Konseyi yetkilileri de törende hazır bulundu.

Tören kıtasını selamlayan François Hollande, 5 Cumhuriyet'in 7. cumhurbaşkanı olarak resmen göreve başlamış oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin’de demir çekil fabrikasında patlama

SONRAKİ HABER

Kıbrıs’ta bir grev yasaklanırken diğeri başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...