10 Eylül 2016 12:01

Açlık grevcileri: Öcalan'dan haber alana dek direniş sürecek

Ailesinin Abdullah Öcalan'la bayramda görüşebileceğine dair haberler üzerine Diyarbakır'daki açlık grevcileri açıklama yaptı.

Paylaş

Diyarbakı'da açlık grevinin 6. gününde, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın bayramda ailesi ile görüşeceğine dair haberlere ilişkin açıklama yapıldı. Açlık grevindekiler adına HDP'nin Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım konuştu. 

"Bugün yapılan haberler sonucu gelen yoğun sorular üzerine açıklama yapma gereği duyduk" diyen Yıldırım, şunları söyledi: "Bugün öğlen saatleriyle itibaren basına düşen açıklama üzerine bizler de bir cevap verme gereği duyduk. Yapılan açıklamaları basından öğrendik ve bizlere ulaşan herhangi bilgi yoktur. Bizler için eylem kararlığı ilk günkü gibi nettir. Değişen bir durum yoktur. Yapılan açıklamaların bizler açısından geçerliliği yoktur. Talebimiz tektir ve Sayın Öcalan'ın aile fertlerinden biri, avukatlarından biri ya da bağımsız bir heyet gidip görüştükten sonra durumu bize aktarana kadar bu eylem sonuna kadar devam edecektir." 

Halkın bu haberlere itibar etmemesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, "5 Eylül'den beri duyduğumuz öfke ve kararlılık hâlâ devam ediyor. Halkımızın 6 gündür kesintisiz bir şekilde etrafımızda halkalar biçimde kenetlenmesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Basından aldığımız bir diğer habere göre ise Fransız polisinin direnişte olan açlık grevi direnişçilerini zorla dağıtmak istiyor. Fransa hükümetinin bu antidemokratik tutumunu kınıyoruz" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklama ve gözaltı furyası sürüyor

SONRAKİ HABER

'Berfo Ana kucağını açıp Cemil'i bekliyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...