10 Eylül 2016 09:47

HDP: Alp Altınörs derhal serbest bırakılsın

HDP, yaptığı açıklamada gözaltına alınan Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs’ün derhal serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yaptığı açıklamada gözaltına alınan Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs’ün derhal serbest bırakılmasını istedi.

Altınörs, 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitiren Zakir Karabulut’un cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Önceki gece saatlerinde Ankara’daki evine baskın düzenlenen Altınörs, iki saati bulan ev aramasının ardından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Altınörs’ün soruşturmanın yürütüldüğü Tokat’a götürüleceği öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Altınörs’ün hukuksuz ve mesnetsiz bir şekilde gözaltına alındığını belirtti. Gözaltı kararı ile ilgisi bulunmayan yasal ve süreli yayınlar, parti çalışmalarında kullanılan Sur ve Cizre raporları gibi dokümanların da polislerce aramaya konu edildiğini söyleyen Tuğluk şunları belirtti: “Bu gözaltı kararı o kadar mesnetsizdir ki, operasyonu yapan iktidar çevreleri Anadolu Ajansı aracılığıyla ‘Bir şüphelinin verdiği ifadeye göre gözaltına alındı’ gerekçesini uydurarak kamuoyuna servis etmektedirler. Uydurma gerekçe yaratma çabaları son derece maksatlıdır. Bu gözaltı aynı zamanda demokratik siyaset alanına ve partimizin bu alandaki faaliyetlerine yönelik bir saldırıdır. İkametgahı belli ve her gün kamuoyu önünde olan bir kişinin çağrı kağıdı ile ifadeye gitmesi olanaklı iken, evine yapılan baskın ile gözaltına alınması demokratik siyaset hakkına yönelik ağır bir saldırıdır.”

Gözaltı karşısında tüm hukuki adımları atacaklarını ve demokratik siyasete yönelik bu tür saldırıları kabul etmeyeceklerini ifade eden Tuğluk, “Bu hukuksuzluğa derhal son verilmeli, Eş Genel Başkan Yardımcımız Alp Altınörs bir an evvel serbest bırakılmalı, bu hukuksuz işlemi yaptırmış ve yapmış olanlar hakkında soruşturma açılmalıdır” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Facebook, 'Napalm kız' sansüründen geri adım attı

SONRAKİ HABER

'Cadı avı'yla ödüllü yazarlar da açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...