09 Eylül 2016 13:52

Antalya Eğitim Sen hukuksuzluklları protesto etti

Eğitim Sen Antalya Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklaması 11 bin 285 öğretmenin ihraç edilmesini kınadı.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Eğitim Sen Antalya Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklaması ile, son günlerde kamu emekçilerine ve Eğitim Sen üyelerine yönelik baskı ve görevden el çektirmeleri protesto ettiler.
Antalya Eğitim Sen Şubesi’nin çağrısı ile saat 14.30 da Antalya İl Milli Eğitim önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri, başta kamu emekçisi memurlar ve Eğitim Sen üyelerine yapılan haksız ve hukuksuz sürgün ve  görevden almaları protesto etti. 

Basın açıklamasını okuyan Antalya Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk ‘’ Eğitim ve öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala 1 Eylül gece yarısı çıkartılan 672 sayıllı KHK ile tek seferde 28.163 öğretmen, en temel hukuk ilkeleri ve anayada ayaklar altına alınarak, adil yargılama ve savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edilmiştir. Ardından 8 Eylül tarihinde 11.285 öğretmen, iktidar ve siyasal uzantılarının algı operasyonu ve hükümetin darbe fırsatçılığı sonucunda açığa alınmıştır. İllerdeki mülki amirler ve yandaş sendika işbirliği ile hazırlanan ve eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini dağıtmayı hedefleyen listelerin MEB tarafından onaylanarak yeniden illere gönderildiği açıktır. Asıl mücadele yıllardır Laik ve Bilimsel eğitimi savunan, parasız eğitim için mücadele eden bizlere karşı yapılmaktadır’’ dedi.

Basın açıklamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek isteyen bir heyet, çevik kuvvet polisleri tarafından engellenmek istedi, kısa süren tartışmanın ardından heyet içeriye girdi. Heyet içerde görüşmesini sürdürürken kitlede sloganlar atarak yarım saat basın açıklamasının yapıldığı alanda oturma eylemi yaptı. 
 

ÖNCEKİ HABER

Özgürlük Nöbeti'ni gazeteciler devraldı

SONRAKİ HABER

AB heyeti HDP'lilerle bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...