09 Eylül 2016 11:50

Gözaltındaki avukatlara Barolardan destek

Antalya'da dün gözaltına alınan 17 avukatın derhal serbest bırakılması için Antalya Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Paylaş

Antalya’da ‘FETÖ’ adı altında yürütülen operasyon kapsamında dün gözaltına alınan 17 avukatın derhal serbest bırakılması için Antalya Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliği 25 avukat hakkında arama, inceleme ve el koyma kararı vermiş, karar sonrası aralarında ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş’in de olduğu 17 avukat gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan avukatlar için bir araya gelen Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı ve baro üyesi avukatlar, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve şube yöneticileri, gözaltılara tepki gösterdi.

Kozağaçlı açıklamasında “Avukatlarla ilgili yapılan soruşturmalar, meslektaş bilinci ile yapılmalıdır. Geçen 24 saat içinde bu koşulları görmedik. Avukatlara yapılan bu uygulamaları biz hukuksuzluk olarak değerlendiriyoruz. Gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkan yardımcısı Münip Ermiş, Antalya Baro Yönetim Kurulu Üyesi Lider Tanrıkulu ve Hakan Evcin sol, sosyalist kimliğe sahiptir. Meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

FEYZİOĞLU’YA TEPKİ

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık konuşmasında “Bu gözaltılar da dahil olmak üzere, tüm meslektaşlarımız için yapılan soruşturma ve gözaltılara sessiz kalarak tepki göstermeyen başta TBB Başkanı ve Baroları kınıyor ve kendilerini göreve çağırıyorum. Avukatlık mesleği gereği suçluyu da savunur ve hatta onların getirdikleri belgeleri  kullanabilir, bu mesleki bir konudur. Bu yüzden gözaltında bulunan meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz’’ dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Gazeteciler OHAL’in mağduru yapılmamalı'

SONRAKİ HABER

‘AKP eğitime darbe girişiminde bulunmuştur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...