09 Eylül 2016 09:08

Diyarbakır'da eğitim emekçilerine polis saldırısı

Eğitim emekçilerinin kamudaki tasfiyeye karşı Diyarbakır'daki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı.

Paylaş

Diyarbakır’da 11 bin 285 eğitim emekçisinin açığa alınmasına karşı İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim Sen üyesi eğitimcilere polis saldırdı. 30’u aşkın eğitimcinin gözaltına alındığı sert polis saldırısı sırasında “Hocama dokunma” diyerek destek veren yurttaşlar da darbedilerek alındı. Eğitimciler gözaltına alınırken, “Hepimizin geleceğiyle oynanıyor. Ses bile çıkarmamıza izin verilmiyor. Şimdi ses çıkarmayacağız da ne zaman çıkaracağız, çocuklarımızın geleceği için direneceğiz” diye bağırdı.

DARBEDİLEREK GÖZALTINA ALINDILAR

11 bin 285 eğitim emekçisinin açığa alınmasını protesto etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yapmak isteyen emekçiler henüz toplanma aşamasındayken polis saldırdı. TOMA’dan basınçlı su ve gaz bombalarının atıldığı eğitim emekçileri, sert polis saldırısı karşısında bulunduğu yerden bir süre kalkamadı. Yeniden gaz ve su ile saldırılan emekçiler çevik kuvvet polisleri tarafından darbedilerek gözaltına alındı.

YURTTAŞLAR ‘HOCAMA DOKUNMA’ DİYEREK DESTEK VERDİ

Civardaki evlerden de polis saldırısı tencere, tava, alkış ve ıslık sesleriyle protesto edildi. “Onlar bizim çocuklarımızın öğretmenleridir. Hocalarımıza dokunmayın” diyerek gözaltıları engellemeye çalışan kimi yurttaşlar da darbedilerek gözaltındı.

Gazetecilerin de zarar gördüğü polis saldırısında 30’u aşkın eğitim emekçisi ve yurttaş gözaltına alındı. Gözaltına alınan kimi kadın eğitimciler de kendilerini erkek polislerin gözaltına almasına tepki gösterdi.

Bir kadın eğitimci, fenalaşarak rahatsızlandı.

‘ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN DİRENECEĞİZ’

Gözaltına alınanlar arasından Eğitim Sen 1 Nolu Şube Sekreteri Nuri Özdemir de polisin sert saldırısına maruz kaldı. Eğitimciler gözaltına alınırken, “Hepimizin geleceğiyle oynanıyor. Ses bile çıkarmamıza izin verilmiyor. Şimdi ses çıkarmayacağız da ne zaman çıkaracağız, çocuklarımızın geleceği için direneceğiz” diye bağırdı. Gözaltına alınan eğitimcilerin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Diyarbakır'da 4 bin 500 öğretmenin açığa alındığı belirtiliyor. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Türkiye çadır devleti gibi yönetiliyor

SONRAKİ HABER

Azadiya Welat çalışanları Çoban ve İlkan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...