08 Eylül 2016 11:43

Ortada mesaj yok ama sanığa indirim var

Çekmeköy’de Hasret’ Ç.'yi 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Kara, haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle 11 yıl 3 ay ceza aldı. 

Paylaş

Çekmeköy’de 2014 yılında boşanmak istediği eşi Yakup Kara tarafından tornavidayla saldırıya uğrayan Hasret Ç’nin duruşmasında karar verildi. Hasret’i 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Kara, haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle 11 yıl 3 ay ceza aldı. 

İstanbul Çekmeköy’de 8 Ağustos 2014’te yaşanan olayda daha önce de defalarca kez Hasret’e şiddet uygulayan eşi Yakup Kara bu kez de tornavidayla saldırarak Hasret’i 43 yerinden yaralamıştı. Hasret’in ve kadın örgütlerinin ısrarlı çabasıyla tutuklanan Yakup Kara mahkemede Hasret’in telefonunda başka bir erkekle mesajlaşmalarını gördüğünü iddia etmiş ve bu nedenle şiddet uyguladığını iddia etmişti. Anadolu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen karar duruşmasında öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanan Yakup Kara haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 11 yıl 3 ay ceza aldı. Hasret Ç. karar açıklanmadan adliyeden ayrıldı.

Kararı gazetemize değerlendiren Hasret Ç’nin Avukatı Meriç Eyüpoğlu, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanabileceğini öngörerek verdikleri dilekçede kadın cinayetlerinden örneklere geniş yer verdiklerini, savunma sırasında da her iki indirimin uygulanmaması gerektiğini anlattıklarını belirtti. Nevin Yıldırım örneğini verdiklerini ifade eden Eyüpoğlu, “Bu suçlar erkekler tarafından işlenince iyi hal indirimleri kullanılıyor, ama bu indirimler Nevin Yıldırım’da uygulanmadı’ dedik. Ama maalesef yine bu davada bir erkek indirim aldı” diye konuştu. 

‘SANIĞIN BEYANI İLE İNDİRİM UYGULADILAR’

Gerekçeli kararın henüz açıklanmadığını ifade eden Eyüpoğlu, Yakup Kara’nın “Bir erkekle mesajlaşıyordu, ben de telefonda mesajları gördüm ve kendimi kaybettim” ifadesinin ceza indirimine neden olmuş olabileceğini söyledi. Ancak yapılan incelemelerde bu tarz mesajların olmadığının ispatlandığını dile getiren Eyüpoğlu, “Mahkemenin bu sonuca ulaşması için ortada mesaj yok. Yine sanığın beyanını dikkate alarak indirim uyguladıklarını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazi Mahallesi’nde baskılar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen'den 'darbe fırsatçılığı'na MEB önünde tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...