08 Eylül 2016 10:05

'Darbe fırsatçılığına izin vermeyeceğiz'

Antep'te Emek ve Demokrasi için Güç Birliği, Yeşilsu'da yaptığı basın açıklamasıyla 'Kamudaki tasfiye operasyonunu' protesto etti.

Paylaş

Antep'te Emek ve Demokrasi için Güç Birliği, Yeşilsu'da yaptığı basın açıklamasıyla 'Kamudaki tasfiye operasyonunu' protesto etti. Açıklamada "Darbe fırsatçılığının Türkiye'nin geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz" denildi.

KESK, DİSK, TTB, TMMOB ve Türk-İş'e bağlı Belediye-İş ve TÜMTİS Gaziantep Şubelerinin çağrısıyla yan yana gelen kurumlar adına açıklamayı TTB Başkanı Hamza Ağca okudu. 1 Eylül gecesi yayınlanan 672 sayılı KHK'nin hükümetin, "Kamudaki tasfiye operasyonunu kendisine muhalif tüm kesimlere yöneltme konusunda ilk adımı" olduğu belirtilen açıklamada şu uyarı yer aldı: "OHAL rejiminin puslu havasından yararlanarak Türkiye'nin demomrasi, emek ve barış yanlısı akademik, bilimsel eğitim geleneği ile hesaplaşmak isteyen yetkilileri uyarıyoruz. İhraç ettiğiniz, adları Türkiye'nin emek, barış ve insan hakları mücadelesine kazılı bilimsel insanları, kamu çalışanları bu zorbalıklar karşısında yılmayacaklardır."

Açıklama, "Haksız biçimde ihraç edilen tüm kamu görevlerinin" görevlerine iade edilmesi talebiyle son buldu. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya milletvekilleri İncirlik'e girebilecek

SONRAKİ HABER

BES İzmir Şubesi: Saldırılara karşı topyekün mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...