07 Eylül 2016 12:28

YATSAN’da örgütlenme süreci sözleşmeyle tamamlandı

YATSAN’da 2 yıldır devam eden örgütlenme süreci, imzalanan sözleşmeyle sonuca ulaştı.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

YATSAN’da 2 yıldır devam eden örgütlenme süreci, imzalanan sözleşmeyle sonuca ulaştı. Patron ile TEKSİF arasında imzalanan sözleşmeyle işçilerin ücreti asgari ücretten 1650 TL’ye yükseltildi. İşçi ücretlerine toplamda yüzde 27 ila yüzde 37 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. İşçilere geriye yönelik 4 bin TL de para ödenecek. 

İzmir’in Torbalı ilçesinde kurulu olan yatak firmalarından YATSAN’da TİS imzalandı. Patronla, sendika arasında gerçekleşen son TİS oturumunda, işçilerin grev kararlılığını dile getirmesi üzerine patron geri adım attı ve sözleşme imzalandı. 

TİS ŞUBATTAN BAŞLAYACAK

1 Haziran’da geçerli olan sözleşme tarihi şubat ayına çekildi. Tavan ücretleri, şubat ayı itibari ile asgari ücret seviyesinden 1650 TL brüte çekilip her kıdem yılı için 5 TL kıdem zammı yapıldıktan sonra yüzde 8 ücret zammı verilecek. Fazla çalışmalarda 1. yılda yüzde 60.2. yılda yüzde 65.3. yılda yüzde 70 olarak kabul edildi. İkramiye ise yıllık 60 günle başladı ve önümüzdeki iki yıl boyunca kademeli olarak 120 güne çıkacak. 

Her ay 60 TL yakacak yardımı yapılacak. Erzak yardımlarında ise 1. yıl Kurban ve Ramazan Bayramı ile yılbaşında toplam 450 TL market çeki, 2. yıl 450 TL market çeki 3. yıl ise 600 TL market çeki verilecek. Doğum ve evlenmelerde çeyrek altın hediye edilecek. Eğitim yardımlarında ise öğrencinin okuduğu okul durumuna göre 75, 125 ve 250 TL yardım yapılacak. Gece çalışanların çıplak çalışma saatlerine yüzde 25 oranında zam yapılacak. 

‘SÖZLEŞME BÖLGEDEKİ ÜCRETLERİ ETKİLER’

Sözleşmeyle YATSAN’da asgari ücretle çalışan işçinin kalmadığını söyleyen TEKSİF Şube Başkanı Faruk Aksoy “İşçiler yapılan sözleşmeden çok memnun. Bu süreçte sendika ile birlikte hareket eden başta YATSAN işçileri olmak üzere TEKSİF Genel Merkezi, bizi destekleyen yerel ve ulusal basına, emek ve demokrasi güçlerine teşekkür ediyoruz. Yapılan bu sözleşme bölge ücretlerinin ortalamasını da yükseltecektir. Çok zor bir sürecin ardından işçinin yüzü güldü. İşçimiz çifte bayram yaşayacak” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Açlık sınırı 1489 TL

SONRAKİ HABER

Senkromeç patronu intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa