07 Eylül 2016 10:27

Cezası doldu, hapisten çıkmak istemedi

Norveç’in Bergen Kent Mahkemesi kadın ticareti suçundan tutuklu bir zanlının hapisten çıkmamak için yaptığı başvuruyu kabul etti.

Paylaş

Kadın ticareti suçuyla 10 ay önce tutuklanan zanlının polis soruşturma evrakı polis tarafından tamamlanarak savcılığı ulaştırıldı. Polis yetkilileri zanlının hapiste yattığı süreyi göz önüne alarak, olayın mağdurlarına ziyaret yasağı uygulaması kaydıyla tutukluğun kaldırılmasını önerdi. Dava yoğunluğu nedeniyle zanlının mahkemesinin bu yıl içinde görüşülmesinin zor olduğu belirtildi.

Kadın ticareti zanlısı 29 yaşındaki zanlı ‘Evini sattığı ve hapishane koşullarından memnun olduğunu’ belirterek hapiste kalmaya devam etmek isteği ile mahkemeye başvuruda bulundu.

Zanlının başvurusunu inceleyen Kent Mahkemesi, zanlının başvurusunda öne sürdüğü nedenlerin bütünlük içerisinde incelenmesinin ardından ‘‘suçun önemi, beklenen cezanın süresi ve zanlının sosyal durumunu göz önünde bulundurarak’’ zanlının dört hafta daha hapishanede tutukluluğunun devamına karar verdi. (Oslo/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Sağlıkçılardan demokrasi için emek buluşmaları'

SONRAKİ HABER

Bursa’da Eğitim Sen üyesine 'FETÖ' tutuklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...