06 Eylül 2016 08:17

Dersim’de zırhlı araç 73 yaşındaki kadını ezerek öldürdü

Dersım Seyid Rıza Meydanı’nda, hızlı bir şekilde gelen Cobra tipi zırhlı aracın ezdiği Naciye Özdemir adlı 73 yaşındaki kadın yaşamını yitirdi. 

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim’de saat 10 civarında Seyid Rıza Meydanı’na Kemere Bel noktasından geldiği düşünülen Cobra tipi zırhlı araç aşırı hızla döndüğü virajda Naciye Özdemir adlı kadını ezdi. Zırhlı aracın altında 4-5 metre sürüklenen Özdemir’in etrafına yüzlerce yurttaş toplandı. Zırhlı araçtan inmeyen polislerin önünü kapatan yurttaşlar daha sonrasında gelen ambulansla kadını Dersim Devlet Hastanesi’ne götürdüler. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Özdemir yaşamını yitirdi. 

Olayın ardından olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve polis ekibi geldi. Cobra Tipi zırhlı aracı olay yerinden çıkarmaya çalışan polis ile yurttaşlar arasında arbede yaşandı. Polisleri çembere alan yurttaşlar zırhlı araç içerisindeki polisin dışarıya çıkmasını istedi. Olay yerinden ayrılmayan yurttaşlar polise tepki göskerdi. Polis araçlarının tekmelendiği ve tabure atıldığı olayda yine polislere tekme ve yumruklarda vuruldu. Halkın tepkisi  karşısında geri çekilmek zorunda olan polisler zırhlı aracı olay yerinden hızla kaçırdı. Olay yerine savcı gelmezken trafik polisleri yurttaşların yanında tutanak tutarak yolu şeritle kapattı. 

Mobese kamerasının dibinde olan olaya ilişkin yurttaşlar “Şimdi bu mobese kamerası da çalışmıyordur” diye tepki gösterdi. Trafik polisleri ve özel harekat polisleri ise mobesenin aktif olarak çalıştığını söyledi. 

Olayın tanığı Fadime Ertuğrul olayı şöyle anlattı: “İnternet Cafeye gidiyorduk kadının gittiğini gördüğü halde panzer hızlandı. Kadını ezdi daha sonrasında ise ileri geri yaptı.  Polis amirine olayı anlatırken yanındaki diğer polis ise bana ‘bu kadını ne yapalım’ dedi” 
 

ÖNCEKİ HABER

Küçük Adamlar

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu, Londra’daki Suriye toplantısına katılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa