05 Eylül 2016 11:41

11. Karaburun Bilim Kongresi sona erdi

11. Karaburun Bilim Kongresi sona erdi. Kapanık deklarasyonunda 'İşten atılan akademisyenlerle dayanışma içinde olacağız' denildi.

Paylaş

Bu yılki teması, “600. Yılında Börklüce’nin İzinde…” olarak belirlenen 11. Karaburun Bilim Kongresi, “Faşizm: Sapı Kanlı Kör Bir Bıçak” başlığı ile düzenlenen kapanış oturumu ile sona erdi.

11. Karaburun Bilim Kongresi Düzenleme Kurulu, bir sonuç deklarasyonu yayımlayarak, kanun hükmünde kararname (KHK) ile çok sayıda akademisyenin üniversitelerle ilişiğinin kesilmesini protesto etti. İşten atılan akademisyenlerle her anlamda dayanışma içinde olunacağı vurgulandı.

GERÇEK BİLİM İNSANLARI HEDEF ALINDI

Kongrenin kapanış oturumunun ardından 11. Karaburun Bilim Kongresi Düzenleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada; “Bilindiği gibi kongremiz devam ederken bilime ve üniversiteye yönelik saldırılar yeni bir boyut kazanmıştır. AKP iktidarının, siyasi ortağı Gülen Cemaatini tasfiye etme gerekçesi ile sürdürdüğü operasyonlar üniversitelerdeki gerçek bilim insanlarını da hedef almaktadır. İktidar bloku içinde devleti yeniden kurgulayan dinci, gerici müdahaleler iç hesaplaşmaya dönüşmüştür” denildi.

SALDIRILAR SİSTEMATİK AKILLA YÜRÜTÜLÜYOR

İktidar tarafından sistematik bir akılla yürütülen söz konusu saldırıların demokrat, sol ve sosyalist muhalefeti de hedef alacak biçimde genişletildiğini belirten Kongre Düzenleme Kurulu, “Bu saldırıların daha da genişletileceği izlenimi güçlüdür. Karaburun Bilim Kongresi Düzenleme Kurulu olarak, 1 Eylül Barış gününde yayımlanan KHK ile 41 barış çağrıcısı
meslektaşımızın üniversiteleriyle ilişiğinin kesilmesini protesto ediyor, dostlarımızla her anlamda dayanışma içinde olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Rusya ile özellikle Halep'te işbirliği yapıyoruz

SONRAKİ HABER

Vicdani retçi Güler'e gözaltı ve işkence protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...