14 Mayıs 2012 11:33

BDP: Gündemimizde başkanlık sistemi yok

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, “Başkanlık sistemi gündemimizde yok” dedi. Mecliste bir basın toplantısı düzenleyen Buldan, Anneler Günü’nü kutlayamadığını belirterek, “Türkiye’de yaşanan savaş nedeniyle çocuklarını kaybeden, çocukları kayıp olan ve Roboski’de yaşanan katliam sonrası Anneler

BDP: Gündemimizde başkanlık sistemi yok
Paylaş

KADIN  EYLEMİNE YASAK KARARI KEYFİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annelere sık sık seslendiğini ifade eden Buldan, “Dün Anneler Günü’nde dağdaki insanların anneleri Meclise gelerek dertlerini anlatmak istediler. Ancak Ankara’ya gelişleri, İçişleri Bakanı talimatıyla kolluk güçleri tarafından engellendi” dedi. AKP hükümetinin Anneler Günü’nde kadınlara verdiği hediyenin, onların seslerini kesmek olduğunu dile getiren Pervin Buldan, İçişleri Bakanlığı’nın kadınların yapmak istediği eyleme ilişkin verdiği yasak kararının, hukuki değil, siyasi bir karar olduğunu söyledi.

Cezaevlerindeki kadınların da Anneler Günü’nde çocuklarıyla birlikte olamadıklarını belirten Buldan, bunlardan birinin de iki çocuk annesi, tutuklu BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım olduğunu ifade etti.
Siyasi, askeri operasyonların sona erdirilmesi gerektiğinin altını çizen Buldan, “Bu ülkede annelerin ağlamaması için, kardeş kanı dökülmemesi için, siyasi ve askeri operasyonlar durdurulmalı ve Sayın Öcalan’a uygulanan tecridin sona erdirilerek, sürece katılması sağlanmalıdır. Bu yapılırsa savaş bitecek” dedi.

Buldan, başkanlık sistemiyle ilgili bir soru üzerine, “Başkanlık sistemi bizim gündemimizde yok. Bizim gündemimizde demokratik özerklik sistemi var. Demokratik özerklik sistemi mutlaka hayata geçirilmelidir” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den askerlik kanun tasarısına itiraz

SONRAKİ HABER

Asimilasyon devlet eliyle yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...