04 Eylül 2016 14:20

Kamudaki ihraçlar Bursa'da protesto edildi

KESK Bursa Şubeler Platformu çıkarılan son KHK ile kamuda gerçekleştirilen ihraçları protesto etti.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Bursa Şubeler Platformu çıkarılan son KHK ile kamuda gerçekleştirilen ihraçları protesto etmek için sendika binasında bir basın acıkması gerçekleştirdi.

KESK Şubeler platformu adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur, “AKP hükümeti, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde OHAL kapsamında yayınladığı Kanun Hükmünde Kararname ile kendisine muhalif olarak gördüğü tüm kamu emekçilerine karşı adeta savaş başlattığını ilan etti. Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenler arasında konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız üyelerinden çok sayıda arkadaşımızın aynı zamanda şube yöneticilerimizin olması AKP’yi suçüstü yakalatmıştır. Barış için Akademisyenler bildirgesine imza atan 30’u aşkın Eğitim Sen üyesi arkadaşımız da rektörler tarafından hazırlanan özel listeler üzerinden tamamen keyfi  bir şekilde ihraç edilmiştir.

HUKUKSUZLUĞA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ

Bursa’da ise aralarında Eğitim Sen ilçe yöneticimizin de bulunduğu 3 arkadaşımız hukuk dışı uygulama ile görevlerinden ihraç edilmiştir. Ayrıca Eğitim Sen Orhangazi Temsilciliği Yürütme Kurulu üyemiz Bülent Ersan 3 gün keyfi bir şekilde tutularak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Arkadaşımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Tutuklanan ve ihraç edilen üyelerimizin hakkını sonuna kadar savunacağımız bilinmelidir” diye konuştu.

Uygur sözlerine şöyle devam etti: “KESK ve bağlı sendikalarımız iktidarın baskı ve sindirme politikaları karşısında diz çökmemiştir. Kime karşı yapılıyor olursa olsun, her türlü haksızlık ve hukuksuzluk karşısında hukuksal ve örgütsel mücadelede geri durmayacağımız bilinmelidir. Sendika olarak hukuksuzluğa uğrayan tüm arkadaşlarımızın yanındayız ve örgütsel olanaklarımızı seferber edeceğimiz bilinmelidir.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halep'te cihatçılar yeniden kuşatma altında

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Çözüm yok ölüm var diyen anlayışı kabul etmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...