04 Eylül 2016 10:31

Başbakan Yıldırım Diyarbakır’da

Başbakan Binali Yıldırım, 22 ili kapsayacak ekonomi paketini açıklamak üzere Diyarbakır’a geldi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, aralarında Suriçi, Cizre, Nusaybin ve Yüksekova gibi yakılıp yıkılan merkezlerin bulunduğu 22 ili yeniden "Cazibe Merkezleri" haline dönüştürme hedefiyle hazırlanan ekonomi ve yatırım paketi açıklamak üzere Diyarbakır’a geldi. 

Başbakan Yıldırım'a bu ziyaretinde Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile çok sayıda milletvekili de eşlik ediyor.

Özel "ANA" uçağı ile saat 13.10'da kente inen Başbakan Yıldırım'ı havalimanında Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Yıldırım ilk olarak Yenişehir ilçesindeki Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi” tanıtım programına katılacak. Daha sonra valilik binası önündeki toplu açılış törenine katılacak. Yıldırım'ın valilik ziyaretinin ardından ise bir otelde kimi sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelecek. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tarım iflas ettirildi,  ithalat artıyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır-Bitlis KESK:İhraç ve sürgünlere boyun eğmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...