14 Mayıs 2012 04:15

Öz İplik İş’te yeni iddialar

HAK-İŞ’e bağlı Öz İplik İş sendikası Gaziantep şubesinde 2007-2011 arası şube başkanlığı yapan Duran Güzelkaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, sendika şube ve genel merkez yöneticileriyle ilgili usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarında bulunmuştu. Güzelkaya şimdi de sendika yönetiminin davasından v

Öz İplik İş’te yeni iddialar
Paylaş
Abdullah Çiloğlan

HAK-İŞ’e bağlı Öz İplik İş sendikası Gaziantep şubesinde 2007-2011 arası şube başkanlığı yapan Duran Güzelkaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, sendika şube ve genel merkez yöneticileriyle ilgili usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarında bulunmuştu. Güzelkaya şimdi de sendika yönetiminin davasından vazgeçmesi karşılığında kendisine rüşvet teklif ettiğini öne sürdü.

Sendika genel sekreteri Rafi Ay tarafından söz konusu dava ile ilgili olarak görüşmek talebiyle Ankara’ya davet edildiğini, Ankara’da yapılan görüşmede Rafi Ay’ın ‘davadan vazgeçmesi karşılığında kendisine genel başkan yardımcılığı teklif ettiğini’ söyleyen Güzelkaya, konuya ilişkin gazetemize bir açıklamada bulundu. “Sendikanın şube ve merkez kongrelerinde muhaliflerin önünü kesmek için usulsüzlük yapılması ve 2009’da sendika adına çekilen 100 bin liralık kredi yolsuzluğu gibi iddialarımın arkasındayım” diyen Güzelkaya, “Bu konuyla ilgili açtığım dava devam ediyor. Geçtiğimiz hafta bu dava konusuyla ilgili görüşmek üzere sendika genel sekreteri Rafi Ay beni Ankara’ya çağırdı. Orada yaptığımız görüşmede Rafi Ay, eğer davamdan vazgeçersem bana genel başkan yardımcılığı vereceklerini, maaş bağlayacaklarını ve bütün bu vaatlerini noter huzurunda anlaşma imzalayarak garanti altına alacaklarını söyledi. Bana bu teklifi yaparken sendikanın hukuk müşaviri Mustafa Avcu, Öz-İplik-İş Malatya şube başkanı Ömer Yabaş, Niğde şube başkanı Mehmet Avşar ve Kayseri şube başkanı, Cuma Eren de yanımızdaydı” dedi. Yaptığı açıklamada kendisinin teklif karşısında, işçilerin haklarını satmayacağını, davadan vazgeçmeyeceğini ve genel başkan Murat İnanç’ın istifa edip gitmesi gerektiğini söyleyerek, görüşmeyi terk ettiğini söyleyen Güzelkaya, “Sonuna kadar davamın arkasındayım” dedi. Güzelkaya ayrıca sendikanın Gaziantep şube başkanı Mehmet Kaplan’ın aday olduğu dönemde sendikadaki üyelik durumunun da muvazaalı olduğunu belirterek, başka sendikalarda benzer durumlarda mahkemenin kongreyi iptal ettiğini söyledi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alper Taş: Hani basın özgürlüğü?

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 1 Mayıs baskınları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa