01 Eylül 2016 03:42

İstanbul eski Emniyet Müdürü Çapkın, 3 konudan sorgulanacak

'FETÖ' soruşturması kapsamında, gözaltına alınan İstanbul eski Emniyet Müdürü Vali Hüseyin Çapkın'ın 3 ayrı konudan sorgulanacağı öğrenildi.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yürütülen 'FETÖ' soruşturması kapsamında, gözaltına alınan İstanbul eski Emniyet Müdürü Vali Hüseyin Çapkın'ın 3 ayrı konudan sorgulanacağı öğrenildi.

DHA'nın haberine göre Çapkın, görev yaptığı dönemde makamının da bulunduğu Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün B bloğunda bulunan nezarethaneye konuldu. Çapkın'ın, soruşturmayı yürüten savcı tarafından emniyette 'İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun ifadeleri', '17/25 Aralık operasyonları' ve 'FETÖ' soruşturması kapsamında 3 ayrı konuda sorgulanacağı öğrenildi. Aynı operasyon kapsamında Çapkın'ın yanı sıra gözaltına alınan 2 kaymakam ve bir merkez valisinin de emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da olduğu 6 merkez valisi, bir vali yardımcısı ile 3'ü kaymakam olmak üzere toplam 11 kişi, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tatvan'da saldırı sonrası sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

ABD'de iki uçak havada çarpıştı: 5 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...