01 Eylül 2016 00:09

Uşak'ta siyasi partilerle savaş gündemini değerlendirdik

Ülkemizde ve Suriye’de savaş giderek kızışıyor. Gelişmeleri Uşak’ta siyasi parti temsilcileriyle değerlendirdik.

Paylaş

Ülkemizde ve Suriye’de savaş giderek kızışıyor. İlk başta koşulsuz destek verenler dahi zaman ilerledikçe tedirginlik içine giriyor. Gelişmeleri Uşak’ta siyasi parti temsilcileriyle değerlendirdik.

ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi) Meclisinden Mahmut Uludağ, “Ne AKP’nin içeride ve dışarıda savaş politikasıyla ne de gerek IŞİD gerekse PKK’nın sağda solda bombalama ve süikastlarıyla ülkeye demokrasi gelmez” dedi. Cerablus’a yapılan operasyona da tepki gösteren Uludağ, şöyle devam etti: “Bugüne kadar hiç bir ülkenin başka bir ülkeye demokrasi götürdüğü görülmedi, bu saldırı Suriye’nin yer altı ve yer üstü kaynaklarına yönelik. Ayrıca hükümet, IŞİD bahanesiyle PYD’nin elinde bulunan koridoru almak ve PYD’yi bitirmek istiyor.”

EMEP (Emek Partisi) İl Başkanı Nihat Kaplan da AKP’nin içeride ve dışarıda savaş politikasına geri döndüğünü, 7 Haziran seçimlerini tanımayan Tayyip Erdoğan’ın şimdi de IŞİD bahanesiyle Cerablus’a girerek orada oluşmakta olan laik, demokratik, özerk kanton yapılanmasını ortadan kaldırmak istediğini söyledi.

CHP İlçe Başkanı Sevinç Yazgan ise “Biz Türkiye olarak başka ülkelerin iç işlerine karışmadan bu Irak olur Suriye olur, bir politika yürütmeliyiz. OHAL döneminde hukuka uygun kararlar alınmalı fakat Suriye’ye asker çıkarmak da dahil hükümet bir sürü uygulamayı KHK’lerle yapıyor. Birlik beraberliğimizi dünyaya göstermek durumundayız ama bunun dışında birçok haksız uygulama var” dedi. Yazgan, Uşak’ta savaş karşıtı yapılacak etkinliklere katılacaklarını dile getirdi.
(Uşak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Azot işçilerinin grevi hepimizin grevi

SONRAKİ HABER

Çocukların savaşı olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...