29 Ağustos 2016 11:48

HDP: Türkali yüreğimizde ve zihnimizde yaşayacak

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Vedat Türkali için yazılı bir açıklama yaptı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Vedat Türkali için yazılı bir açıklama yaptı.

“Kürt halkıyla ve siyasetiyle kurduğu dayanışma ilişkisi, barış ve çözüm konularında sahip olduğu kararlı duruş her zaman büyük bir destek oldu. 2002 seçimlerinde Demokratik Halk Partisinden (DEHAP) aday olması bunun önemli bir adımı olmuştu” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Edebiyat dünyasının duayenlerinden, Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesinin önemli isimlerinden Vedat Türkali’yi kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendik.

Vedat Türkali, yarattığı eserleri ve siyasi duruşuyla Türkiye işçi hareketi mücadelesinin, sosyalist ve devrimci mücadelenin önemli kişiliklerinden biri oldu. Vedat Türkali, Kürt sorunu üstüne doğruları en erken dile getirenlerden biriydi. Kürt halkıyla ve siyasetiyle kurduğu dayanışma ilişkisi, barış ve çözüm konularında sahip olduğu kararlı duruş her zaman büyük bir destek oldu. 2002 seçimlerinde Demokratik Halk Partisinden (DEHAP) aday olması bunun önemli bir adımı olmuştu.

Yazdığı romanları ile toplumsal ve siyasal mücadele tarihine ışık tutan, karanlıkta kalmış birçok yaşanmışlığı aydınlatan ve bu tutumu ile geçmişin anlaşılmasına büyük hizmetleri olan Vedat Türkali hepimizin yüreğinde ve zihninde son derece önemli bir yere sahip oldu.

Bu yeri doldurulamaz kayıptan ötürü ailesine, dostlarına ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz."

DBP: YERİ DOLDURULMAZ BİR BOŞLUK

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"Yazılarından ve düşüncelerinden her zaman faydalandığımız/faydalanacağımız Türkiye’nin siyasal düşünce sistemini sürekli sorgulamış, yenilenmenin kaçınılmaz gerekliliğini savunmuş, Kürt sorununun çözümü konusunda zor dönemlerde düşüncelerini korkusuzca açıklamış ve barışçıl önermeler getirmiş dostumuzun aramızdan ayrılışı içimizde yeri doldurulamaz bir boşluk bırakmıştır.
Vedat Türkali’ye Allah’tan rahmet ailesine, dostlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özyalçıner: Türkiye halkları sözcüsünü kaybetti

SONRAKİ HABER

Orman işçisi kestiği ağacın altında kalarak öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...