27 Ağustos 2016 04:08

Suriye: Türkiye, Halep'te cihatçılara silah veriyor

Suriye, Türkiye'nin, Halep bölgesinde ordu depoları kurduğunu ve buralardan cihatçılara silah ve mühimmat verildiğini söyledi.

Paylaş

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye’nin Halep bölgesinde ordu depoları kurduğunu ve buralardan cihatçılara silah ve mühimmat verildiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre BM Genel Sekreter Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM Güvenlik Konseyi Başkanı Ramlan bin İbrahim’e birer mektup gönderen Caferi, “1 Ağustos’ta Türk birliklerinin Suriye topraklarına girdiği gözlendi. Bu birlikler, Halep’in kuzeyinde kalan Bikah kasabasının karşısına konumlandırıldı ve silah depoları inşa ettiler. Bu depolardan Fetih Ordusu, Nusra Cephesi ve Ahrar Şam adlı terör örgütlerine silah ve mühimmat verildi” dedi.

‘CİHATÇILARI TAŞIYAN KONVVOYLAR SINIRDAN GEÇTİ’

Birliklerin Türkiye’den Halep’teki cihatçılara roket ve mermi sağladığını da aktaran Caferi, bunun yanı sıra cihatçıları taşıyan konvoyların da sınırdan geçtiğinin tespit edildiğini ifade etti. Caferi, “Suriye, Güvenlik Konseyi’nin Türkiye’yi sınırlarını silahlı terörist gruplara kapatması ve bu grupları silahlandırmaktan vazgeçmeye zorlaması çağrısında bulunuyor” diye ekledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: ABD ile Suriye'de somut adımlar konusunda anlaştık

SONRAKİ HABER

Davutoğlu ile Gülen'i görüştüren Gürcan Balık tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...