12 Mayıs 2012 09:15

TCDD’de 4 kişi öldü

BTS, 2012 yılı içerisinde 20 Demiryolu çalışanının tren kazalarında yaralandığını 4 kişinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi. En son 9 Mayıs gecesi Eskişehir- Hasanbey mevkiinde konvansiyonel tren hattı ile hızlı tren hattında bir işçinin yaşamını yitirdiğini bildiren BTS, AKP hükümetinin her ölümden sonra 'kader' demes

TCDD’de 4 kişi öldü
Paylaş

BTS, 2012 yılı içerisinde 20 Demiryolu çalışanının tren kazalarında yaralandığını 4 kişinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi. En son 9 Mayıs gecesi Eskişehir- Hasanbey mevkiinde konvansiyonel tren hattı ile hızlı tren hattında bir işçinin yaşamını yitirdiğini bildiren BTS, AKP hükümetinin her ölümden sonra 'kader' demesine ve iş cinayetlerinin meşrulaştırılmasına tepki gösterdi. 

BTS Genel Sekreteri Nazım Karakurt yaptığı açıklamada, "Bizim tarafımızdan iş kaza olmayıp iş cinayeti olan bu ölümlerin siyasi iktidar ve onun bürokratları tarafından  'kader olarak görülmesi' ve her cinayet ardından 'kader denilmesi' bu iş cinayetlerinin maneviyatla meşrulaştırılmaya çalışmasına yine şahit olmaktayız" dedi. Bu yıl içinde sadece 20'nin üzerinde demiryolcunun tren kazalarında yaralandığına dikkat çeken Karakurt, son olarak 9 Mayıs gecesi hızlı tren bakımı çalışmalarında yaşamını yitiren İbrahim Tozluk'un iş cinayetine kurban gittiğini bildirdi. Tozluk'un yakınlarına başsağlığı dileyen Karakurt, her gün farklı işyerlerinden ve işkollarından gelen iş cinayeti haberleriyle uyandıklarını belirtti. Başta hükümet olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD yönetimine bu cinayetlerin durması için demiryollarındaki, az adamla çok iş, yeniden yapılandırma adı altına tasfiye, taşeronlaştırma uygulamalarına son vermeye, bu cinayetleri durdurmaya çağırıyoruz" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çetin Emeç’te kayma ve göçme

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal-İş Başkanlar Kurulu Bursa’da toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...