25 Ağustos 2016 16:46

Dersim CHP İl Örgütü saldırıyı kınadı

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de yapılan silahlı saldırı Dersim’de CHP İl Örgütü tarafından protesto edildi. 

Paylaş

CHP İl Örgütü’nün yaptığı çağrı ile Seyit Rıza Meydanında saat 18:30’dabir araya gelen yüzlerce kişi tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan silahlı suikast protesto edildi.

Basın açıklamasında konuşan Dersim CHP Milletvekilli Gürsel Erol yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla toplandıklarını belirtti. Erol, “Tarih boyunca her türlü zulmü, her türlü katliamı görmüş bir toplumuz. Asla ve asla yeni bir kurban vermeyeceğiz ve verdirtmeyeceğiz” dedi. “Türkiye’nin 81 ilini terör örgütünün eylem yapabilir haline getirdiniz” diyen Erol, Türkiye’de yaşayan 79 milyon insanın, hiç birinin yaşam hakkının kalmadığını söyledi. 

Türkiye’nin bir terör örgütü çöplüne döndüğünü belirten Erol, “Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin konvoyuna yapılmış bir saldırı değildir, bu Kemal Kılıçdaroğlu’nun kimliğine ve şahsına yapılmış bir saldırıdır” dedi. “Bu ülkede Dersimliler olduğu, bu ülkede Laikler olduğu sürece şeriat özlemi ile yaşayanlar amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Biz laik Cumhuriyetin temeliyiz” diyen Erol, “Buradan bütün hükümet üyelerini ve bütün bakanları protesto ediyorum. Türkiye’yi kan gölüne çevirdiniz. Evlatlar her gün ölürken, analar babalar evlatlarını kaybederken sizlerin yaptığı tek bir iş var; ya cenaze namazlarına gidersiniz ya da baş sağlığı dilersiniz. Oysa sizin göreviniz 79 milyon yurttaşımızın can güvenliğini korumaktır. Ne güvenlik politikalarınız ne tedbir politikalarınız bu ülkeye huzuru getirmedi” dedi. Yapılan açıklama sonrasında kitle dağıldı. (Dersim/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Silopi Belediye Eş Başkanı Emine Esmer tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Dersim'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...