25 Ağustos 2016 14:02

Hope Solo’ya 6 ay men

ABD Kadın Futbol Takımının Kalecisi Hope Solo, ABD Futbol Federasyonu tarafından 6 ay süreyle milli takımdan men edildi.

Paylaş

ABD Kadın Futbol Takımının Kalecisi Hope Solo, Rio 2016 çeyrek finalinde mağlup oldukları İsveç maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle ABD Futbol Federasyonu tarafından 6 ay süreyle milli takımdan men edildi. Son 3 olimpiyatın şampiyonu olarak Rio’ya gelen ABD’nin seri penaltı atışlarıyla İsveç’e elenmesinin ardından kameraların karşısına geçen Solo, maç boyunca defansif oynadıkları gerekçesiyle rakiplerini “korkaklar sürüsü” olarak nitelemişti. 35 yaşındaki kalecinin bu ifadesinin kabul edilemez olduğunu belirten ABD Futbol Federasyonu Başkanı Sunil Gulati, “Olimpiyat oyunları sonuçlardan ziyade adil oyunu ve saygıyı ön planda tutar. Bizi temsil eden tüm sporculardan da bu değerleri benimsemelerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
Men kararı sonrası büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Solo, kişisel Facebook sayfasından yaptığı açıklamada; “Doğru sözler söylememiş olsam da, göründüğüm gibi bir insan olamazsam, futbolcu olarak da şu an bulunduğum konumda olamazdım. Kariyerim boyunca takımım için en iyisini istedim ve futbola duyduğum tutku devam ettiği sürece bu amacımın peşinde koşmaya devam edeceğim” sözleriyle kendini savundu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP heyetinden CHP Meclis grubuna geçmiş olsun ziyareti

SONRAKİ HABER

Murat Meriç’le eski 45'likler şenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...