24 Ağustos 2016 20:23

Kabil'de Amerikan Üniversitesine Taliban saldırısı: 1 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir Amerikan Üniversitesine Taliban tarafından saldırı düzenlendi.

Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir Amerikan Üniversitesine Taliban tarafından saldırı düzenlendi. Baskında ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 14 kişi ise yaralandı.

Üniversite kampüsüne yerel saatle 19 sularında baskın yapan Taliban militanlarıyla kampüste çatışmaların yaşandığı, çok sayıda öğrenci ve görevlinin kampüste çatışmaların içinde kalmasından ve Taliban tarafından rehin alınmış olmasından endişe edildiği öğrenildi.

Taliban militanlarının üniversite kapısına bombalı araçla saldırı düzenledikleri, ardından ise silahlarla kampüse girdikleri kaydedildi. Yerel saatle 19.00 sularında gerçekleşen baskının ardından Afgan Özel Kuvvetleri tarafından operasyon başlatıldı. Kampüste patlama ve çatışma sesleri yükseldiği belirtilirken, militanların üzerinde bombalı yelekler de bulunduğu iddia edildi. Kampüs etrafında yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Öte yandan yüze yakın öğrencinin saldırının ardından kampüsten kaçmayı başardığı öğrenildi. Operasyonlar sürerken sabahın ilk ışıklarıyla kampüste daha geniş çaplı bir operasyonun da planlandığı ifade edildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İşçi durağında gündem IŞİD saldırısı: Rahat nefes alamıyoruz

SONRAKİ HABER

Şampiyonlar Ligi'ne kalan takımlar belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...