22 Ağustos 2016 12:13

Formulazda şampiyon belli oldu

Formulaz tahta araba yarışlarının şampiyonu, yarışa bir gecede yaptığı tahta arabasıyla katılan 22 yaşındaki Serhat Kurkut oldu.

Paylaş

Rize'nin Ardeşen İlçesi Tunca Beldesi'nde gerçekleştirilen Formulaz tahta araba yarışlarının şampiyonu, 22 yaşındaki Serhat Kurkut oldu. Bir gecede yaptığı tahta araba ile Formulaz yarışını kazanan Kurkut, 1 tam 5 çeyrek altın ödülü, müstakbel eşine hediye edecek.

YÜZ ÜSTÜ YERE ÇAKILDIĞI KAZAYI ANLATTI

Tahta araba ile 80 kilometre hıza ulaştığı final yarışında geçirdiği kazayı anlatan Serhat Kurkut, "Arabanın freni yok. Ayak freni yapıyordum. Ayaklarım sürtünmeden dolayı çok ısındı. Rampadan atlayınca ayaklarımı çektim. Araç durmadı, tekeri çıkınca da kaza yaptım. Ama sevinçten olacak hiç acı duymadım" dedi.

FORMULA GİDİNCE FORMULAZ GELDİ

Tunca Beldesi'nde yıllardır yaşatılan gelenek olan tahta araba yarışları 8 yıl önce "Formula giderse Formulaz gelir" sloganıyla yarışa dönüştü. 'Formulaz' adı verilen yarışlara gençler ve 40 yaş üstü kategorilerinde, sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu birbirinden ilginç tahta arabalar katılıyor. Araçlarda maksimum uzunluk 1.70 metre, genişlik ise 70 santimetre olarak sınırlı tutuluyor. Eğimli yolda yarışmacıların uçuruma düşmemesi için yol boyunca kenarlara saman balyaları yerleştiriliyor, lastik ayakkabı ve kıl çorap giyen yarışmacılar kask, kolluk ve dizlik takıyor. Yol boyunca ise 'Dikkat tahta araba çıkabilir', 'Uçuruma düşmek yasaktır', 'Sollama yapmak yasaktır' ve 'En keskin viraj 53 metre geride kaldı' yazılı ilginç tabelalar yerleştiriliyor. (Rize/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Fakir Baykurt'un köyünde lavanta turizmi

SONRAKİ HABER

Van TV muhabiri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...