22 Ağustos 2016 09:11

184 aileye bağımlılıkla mücadele desteği

Maltepe Belediyesinin, bağımlılıkla mücadele etmek için kurduğu Bağımsız Mutluluk Merkezinde, 184 aileye destek hizmeti verildi.

Paylaş

Maltepe Belediyesinin, bağımlılıkla mücadele etmek için kurduğu Bağımsız Mutluluk Merkezinde, 184 aileye destek hizmeti verildi.

Maltepe Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) iş birliğiyle ilçede bağımlılık ile mücadeleyi büyütmek hedefleniyor. Gençlerin her türlü bağımlılıktan uzak, bağımsız birer birey olarak ayakta kalıp mutlu olmalarını hedefleyen Maltepe Bağımsız Mutluluk Merkezi, 184 aileye psikososyal destek hizmeti verdi. Merkezin amaçları arasında risk grubu altındaki gençlere ve ailelerine seminer, eğitim ve atölyeler düzenleme, bağımlılık hakkında farkındalık yaratıp gençleri bağımlılık tuzağından kurtarma yer alıyor.

Ayrıca Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Mehmet Salih Bal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mediha Engizer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Maltepe Cevizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hasan Şadoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 101 öğrenci de, merkezin çalışmalarına katıldı. Crossfit eğitim, tiyatro, teknolojik tasarım ve yaratıcılık atölyeleri ve psikodrama grup çalışmalarının da yer aldığı merkezde, mahallelerde toplantılar düzenlendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adli Tıp Raporu: Rüzgar Çetin asli kusurlu

SONRAKİ HABER

Koşuyolu'da 'Taşyapı gökdelenlerine hayır' eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...