22 Ağustos 2016 08:52

İHD: Devlet bütün sınırlarını aşarak gazeteleri kapatıyor

İHD İstanbul Şubesi Özgür Gündem’in kapatılması, Aslı Erdoğan’ın tutuklanması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği, Özgür Gündem gazetesinin 'terör örgütü propagandasını yaptığı' gerekçesiyle kapatılması ve Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma kurulu Üyesi Aslı Erdoğan'ın tutuklanması ile ilgi İHD İstanbul Şubesi'nde basın açıklaması düzenledi. İnsan Hakları Derneği, "Gazeteciler, yazarlar, aydınlar devletin insan hakları ihlallerinin, baskı politikalarının oyuncağı değildir" dedi.

İnsan Hakları derneği adına basın açıklamasını okuyan İHD Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Panuş, Aslı Erdoğan'ın tutuklanması, Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'nın gözaltı sürelerinin uzatılması ülkede basına dönük baskı politikalarının giderek artığının en somut örneği olduğunu söyledi .

GAZETELERİ KAPATILIYOR, GAZETECİLERE İŞKENCE YAPILIYOR

Panuş" Devlet bütün sınırları aşarak, gazeteleri kapatıyor, gazetecilere işkence yapıyor, tecavüzle tehdit ediyor, gazete, parti binalarını talan ediyor, varlığını, tehlikeye atacak her fikir ve örgütlenmeyi susturmak istiyor"dedi

Devletin gazetelere uyguladığı  baskınının giderek artığını söyleyen Panuş"Demokrasiyi, katılımcılığı, düşüncenin özgürlüğünü kendisine tehdit olarak gören devlet, bir kez daha halkın haber alma, bilgilenme, özgür düşünme imkanlarını geliştirecek, yaşama geçirecek gazetecilere, gazetelere baskısını arttırmıştır"diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Antep’in nedeni AKP'nin Cerablus planı mı?

SONRAKİ HABER

İzmir Konak Belediyespor ön elemede Hibernians karşısında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...