21 Ağustos 2016 13:36

Tunus’a yeni kabine

Kuzey Afrika ülkesi Tunus’ta hükümeti kurma görevi verilen Başbakan Yusuf Şahit, 26 bakandan oluşan yeni kabineyi açıkladı.

Paylaş

Kuzey Afrika ülkesi Tunus’ta hükümeti kurma görevi verilen Başbakan Yusuf Şahit, 26 bakandan oluşan yeni kabineyi açıkladı. Böylece 2011 yılından beri 9’uncu hükümet kurulmuş oldu.

Geçen ay güvenoyu alamayan hükümetin düşmesi ile başlayan yeni kabine kurma çalışması noktalandı. Eski rejimin kimi unsurlarının da içinde bulunduğu, seküler Nida Tunus ve Müslüman Kardeşler'in Tunus kolu olan İslamcı en Nahda partileri ve parlamentodaki diğer bazı partilerin de desteğini alan “Ulusal Birlik Hükümeti” kuruldu.

Dışişleri ve Savunma bakanları değişmezken Nida Tunus Partisi’nden Başbakan Yusuf Şahit yeni hükümetle ilgili, “Güvenlik ve terörizmle mücadele konularında, son dönemde büyük ilerleme sağlanan emniyet sistemini daha güçlendireceğiz” dedi.
Arap Halk Ayaklanmalarının kıvılcımını yakan ülke olan Tunus’ta kitlesel eylemler sonrası Diktatör bin Ali devrilmişti. Yeni hükümetin de parlamentodan güven oyu alması gerekiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TZOB: Maliyetleri düşürün, üreticiye destek verin

SONRAKİ HABER

Antep saldırısıyla ilgili canlı yayınlar utandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...