21 Ağustos 2016 10:05

IŞİD'in Antep örgütlenmesi için verilen önerge reddedilmişti

Antep’te kanlı saldırıyı gerçekleştiren IŞİD'in kentteki örgütlenmesinin soruşturulması için Haziran ayında verilen araştırma önerge reddedilmişti.

Paylaş

Antep’te bir düğüne dönük kanlı saldırıyı gerçekleştiren IŞİD'in kentteki örgütlenmesinin soruşturulması için Haziran ayında verilen araştırma önergesi reddedilmişti.

51 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın yaşandığı ve yıllardır IŞİD'in açık bir şekilde örgütlenmesiyle gündeme geldiği Antep’teki yapılanmasının açığa çıkartılması için HDP tarafından verilen araştırma önergesi reddedilmişti. Örgütün kentteki faaliyetlerinin sık sık gündeme gelmesi ve kenttin adının, neredeyse IŞİD ile eşit derecede anılır duruma gelmesiyle bunun tüm boyutlarıyla araştırılmasını isteyen kenttin HDP'li milletvekili Mahmut Toğrul, verdiği araştırma önergesinde bütün faaliyetlerinin açığa çıkarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını istemişti. Ancak 29 Haziran'da Meclis Genel Kurulu'na görüşülen önerge kabul edilmeyerek, dün yaşanan katliama zemin hazırlandı.

Araştırma önergesinin görüşüldüğü 29 Haziran Çarşamba günü Genel Kurul'da önergesi üzerine söz alan Toğrul, IŞİD'in kentteki varlığına dikkat çekmiş ve şunları söylemişti: "Gaziantep öyle bir hâle gelmişti ki değerli arkadaşlar, dünyanın her ülkesinde çeteler rahatlıkla Atatürk Havalimanını kullanarak, Gaziantep Havalimanında ve Gaziantep-Kilis sınır hattını kullanarak karşıya geçmişler, orada savaşmışlar ve tekrar ülkeye dönerek maalesef ülkemizi kan gönlüne çevirmişler. IŞİD'in sözde sınır emiri olan 'Ebubekir' kod adlı İlhami Balı'nın aslında bu sınır geçişlerinin tamamını yönlendirdiği ve tüm irtibat noktalarının bilindiği, şu anda Gaziantep'te yürüyen bir mahkemede, Gaziantep 2. ve 5. ağır ceza mahkemelerinde yürüyen bazı davarlarda bu 'tape'lerin mevcut olduğu anlaşılıyor. Yine, hem Suruç patlamasını yapan hem Ankara Garı meydanının patlama tasarısını çizen Yunus Durmaz'ın da kayıt altında takip edildiği, tüm faaliyetlerinin izlendiği ortaya çıkıyor ama ne hikmetse bu kadar veriye rağmen, bu kadar istihbarata rağmen, bu kadar fiziki ve teknik takibe rağmen bunların kendilerini patlatması ve ülkemizi kan gölüne çevirmesi engellenemiyor."

Toğrul, o günlerde yaşanan Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya işaret ederek bugün bu araştırma komisyonlarının kurulmaması maalesef önümüzdeki sürecin daha da tehlikeli bir hâl alacağının açık işareti olacağı uyarısı da yapmıştı.

Ancak, Toğrul'un bu uyarılarına rağmen o gün araştırma önergesi yapılan elektronik oylamayla reddedildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Yaşamını yitirenlerden 41'nin ismi netleşti

SONRAKİ HABER

Antep Katliamı'nı lanetlemek için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...