11 Mayıs 2012 10:43

Taşeron işçiler iş bıraktı

Hacettepe Hastanesinde taşeron firmada yemek, temizlik ve yardımcı hizmetler alanlarında çalışan işçiler, maaşlarının yatırılmaması üzerine bugün iş bıraktı. Sabah saatlerinden itibaren iş başı yapmayıp, hastane bahçesinde eylem yapan işçilere, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer maaşlarının Pazartesi öden

Taşeron işçiler iş bıraktı
Paylaş

Taşeron firmaya bağlı olarak Hacettepe Hastanesinin yemek, temizlik ve yardımcı hizmetlerini yapan işçiler, bir aydır maaşlarını yatırmayan taşeron firmaya karşı iş bıraktı. Hastane yemekhanesi önünde ve bahçede toplanan işçiler, Rektörlüğe yürüyerek, “Susma haykır taşerona başkaldır”, “İşçiler burada işçi dostu rektör nerede” sloganları attı. Rektörlük önüne gelen işçilerin örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası Bölge Temsilcisi Sevinç Hocaoğulları, Rektör Prof Dr. Murat Tuncer ile görüştü.

Durumla ilgili bilgi alan Tuncer görüşmenin ardından işçilerin yanına indi. İşçilerin maaşlarının  ödenmemesinde Rektörlüğün değil taşeron firmanın sorumlu olduğunu kaydeden Tuncer,  işçilere yaptıkları hak arama eyleminden dolayı da teşekkür etti.

Tuncer, maaşların pazartesi günü ödeneceği sözünü verdi. Görüşmenin ardından Rektör Tuncer işçilere eylem sırasında çay ve çikolata dağıttı. İşçiler, eylemlerini pazartesi günü ücretleri ödenene kadar sürdüreceklerini açıkladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Epta İstanbul işçileri grevde

SONRAKİ HABER

Ankara ve İstanbul’un havası bozuk!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...