18 Ağustos 2016 17:59

‘OHAL kaldırılsın’ afişi asan EMEP’lilere saldırı

İstanbul İçerenköy’de, 'Darbelere hayır, OHAL kaldırılsın' afişi asan EMEP’liler, saldırıya uğradı.

Paylaş

İstanbul İçerenköy’de, “Darbelere hayır, OHAL  kaldırılsın” afişi asan EMEP’liler, saldırıya uğradı. Motorsikletli iki kişi ve mahalle aralarından gelen yaklaşık 15 kişilik bir grup, “Burada afiş asamazsınız. FETÖ’cü müsünüz” diyerek EMEP üyelerini darbetti.

Saldırgan grup, dün İçerenköy ve Kayışdağı bölgesinde, “Darbelere hayır, OHAL  kaldırılsın. İş, ekmek, özgürlük mücadelesinde birleşelim”, “Darbeye ve tek adam diktatörlüğüne karşı demokratik, laik Türkiye için mücadele” yazılı afişleri asan EMEP üyelerinin önünü keserek önce tehdit etti.

“Siz burada ne yapıyorsunuz, niye afiş asıyorsunuz, siz  FETO’cü müsünüz? O afişleri asmayacaksınız” diyen saldırganlar Emek Partisi üyelerini darbetti.

Emek Gençliği üyesi Onur Kavak, EMEP üyesi Ulaş Can, aldıkları darbelerle hafif yaralandı. Olay yerine başka saldırganların da geldiğini gören mahalleliler, Emek Partisi üyelerini güvenli bir bölgeye götürdü.

Saldırganlar ise, araçlarıyla olay yerinden kaçtılar. Uğradıkları saldırıyı gazetemize anlatan Onur Kavak ve Ulaş Can, şunları söyledi:

“Biz son afişimizi yapıyorduk. Afişin bittiği an önce motorsikletli iki kişi daha sonrada başkaları gelerek bizi FETÖ’cülükle itham etmeye başladılar. ‘Biz darbeye karşıyız, OHAL’in de kaldırılmasını istiyoruz. FETÖ’cü de değiliz. Kimse de bizim afiş yapmamızı engelleyemez’ diye yanıt verdik.

Linç amaçlı  gelen bu güruhun rastgele gelmediğini biliyoruz. Ama emekçiler onlara prim vermedi, bizi korumaya alarak güvenliğimizi sağladılar. Böylelikle linç girişimi başarısızlığa uğradı. Biz fiili meşru mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siyasi partiler: Silahlar sussun, barış için adım atılsın

SONRAKİ HABER

Çakıcı’nın tahliyesi mümkün değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...