18 Ağustos 2016 17:39

‘Erdoğan tek adam diktasını dayatıyor’

HDP ve DBP Kocaeli İl Örgütleri, Özgür Gündem Gazetesi’nin kapatılmasını ve DBP’li belediyelere dönük kayyım tartışmalarını kınadı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kocaeli İl Örgütleri, yaptıkları açıklamayla Özgür Gündem Gazetesi’nin kapatılmasını ve DBP’li belediyelere dönük kayyım planlarını kınadı.

Açıklamayı önce İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda yapacağını duyuran HDP ve DBP yöneticileri, İzmit Kaymakamı’nın OHAL gerekçesiyle dışarıda açıklamaya izin vermeyeceğini belirtmesi üzerine HDP Kocaeli İl Örgütü’nde gerçekleştirdi. OHAL gerekçesiyle dışarıda açıklama yapmalarına izin verilmemesini de kınayan HDP ve DBP’liler adına basın açıklamasını HDP İl Eş Başkanı İbrahim Ergin, AKP Hükümetini uyardı.

‘DEMOKRATİK SİYASET VE ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi gibi düşünmeyen her kesimi hedef aldığını ifade eden Ergin, tek adam diktasının dayatılmak istendiğini belirtti. Halkların arasına kin ve nefret tohumlarının ekilmemesi gerektiğinin altını çizen Ergin şöyle konuştu: “Kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi yazmayan her kesimi hedef alacağı belli olan Erdoğan ve onun Hükümeti, bu gidişatı kendi lehine kullanarak iktidarını sağlamlaştırma ve tek adam diktasını dayatmaktadır. Dokunulmazlıkların kaldırılması ve Darbe girişimi sonrası süreçte yoğunlaşan devlet şiddeti her geçen gün artarak devam etmektedir. DBP belediyeleri üzerinden de kayyım atama tartışmaları bunun göstergesidir. Buradan AKP’yi uyarıyoruz, halkların arasına kin ve nefret tohumlarını ekmeyin. Sizin yalanlarınızı ortaya çıkartan, gerçekleri yazan ve bunun için de saldırıya geçtiğiniz özgür basının yanında olacağız. Demokratik siyaset ve özgür basın susturulamaz” (Kocali/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGC ödülleri Rohat Aktaş ve barış akademisyenlerine adandı

SONRAKİ HABER

Siyasi partiler: Silahlar sussun, barış için adım atılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...