11 Mayıs 2012 10:20

‘AKP TMMOB’dan elini çek!’

AKP Hükümeti, yandaş medyası Bugün gazetesi aracılığıyla TMMOB ve bağlı odaları hedefine alırken, DİSK, KESK ve TTB’den TMMOB’ye destek geldi.Üç örgütten yapılan ortak yazılı açıklamada, AKP’nin emekten, barıştan, özgürlükten, eşitlikten ve demokrasiden yana olan bütün kişi ve kurumlar

‘AKP TMMOB’dan elini çek!’
Paylaş

AKP Hükümeti, yandaş medyası Bugün gazetesi aracılığıyla TMMOB ve bağlı odaları hedefine alırken, DİSK, KESK ve TTB’den TMMOB’ye destek geldi.

Üç örgütten yapılan ortak yazılı açıklamada, AKP’nin emekten, barıştan, özgürlükten, eşitlikten ve demokrasiden yana olan bütün kişi ve kurumlar üzerindeki faşizan baskılarının giderek arttığına dikkat çekildi. “Gazetecilerden avukatlara, seçilmişlerden öğrencilere, sanatçılardan akademisyenlere, derneklerden siyasi partilere, sendikalardan meslek örgütlerine kadar tüm yelpaze çeşitli düzeylerde bu baskıdan nasibini almaktadır” denilen açıklamada, bu kez TMMOB’nin AKP’nin ve onun neoliberal politikalarının hedef tahtasına oturtulduğunun altı çizildi. İktidara yakın basın kuruluşları ve çevrelerce, TMMOB’nin işlevsizleştirilmesi, etkisizleştirilmesi ve yeniden yapılandırılması doğrultusunda saldırıya bir zemin hazırlandığının dile getirildiği açıklamada, Bugün gazetesinin yayınları kınandı.
“Söz konusu gazetenin varoluş amaçlarından uzaklaşarak iktidar gücünün ve sahibi olduğu KOZA Grubunun menfaatleri doğrultusunda TMMOB’yi karalaması ve AKP’nin politikaları çerçevesinde süren sistematik saldırılara çanak tutmasını kınıyoruz” denilen açıklamada,
siyasetin hiç kimsenin ya da hiçbir kurumun tekelinde olmadığının da altı çizildi.
Bu yaklaşımın “faşizan bir yaklaşım” olduğu vurgulanan açıklamada, bu durumun karikatürlere konu olacak bir durum olduğu da vurgulandı. “Ancak; yaşananlar mizah durumunu aşıp gerçeğe dönüşmüş ve antidemokratik, otoriter, baskıcı yöntemlerle emek ve demokrasi taleplerini yükseltenlerin imha edildiği bir saldırıya dönüşmüştür” denilen açıklamada, “Omuz omuza mücadele ettiğimiz kardeş örgütümüz TMMOB yalnız değildir.

Açıkça bilinmelidir ki; TMMOB’yi karşısına alanlar 1 Mayıs meydanlarındaki milyonları karşısına almış olacak” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de 'Denizler' yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Demokratik Özerklik Çalıştayı başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...