17 Ağustos 2016 19:48

Van'da polis merkezine bombalı saldırı: 3 ölü, 73 yaralı

Van'da 2 Nisan Polis Merkezi ile polis evinin bulunduğu caddede meydana gelen patlamanın ardından bölgeden silah sesleri duyuldu.

Paylaş

Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine PKK'liler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda Hacı Ahmet Öztürk isimli polis ve 2 sivil hayatını kaybetti, aralarında polislerin de bulunduğu 20'si polis 73 kişi de yaralandı.

Olay, saat 23.00 sıralarında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici'nin makam olarak da kullandığı 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evin yönelik gerçekleştirildi. PKK'li bir grup, bomba yüklü aracı, polis merkezi ve polis evinin yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamanın şiddetiyle birlikte çevredeki birçok binanın camları kırıldı, aracın parçaları ise metrelerce uzağa dağıldı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis merkezi ile polis evinin bulunduğu caddeyi trafiğe kapatarak hava destekli operasyon yapan polis, saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen bir kişiyi yaralı olarak yakaladı.

VALİLİK: 3 ÖLÜ, 40 YARALI

Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili Valilik açıklama yaptı. 3 sivilin hayatını kaybettiği, 2'si polis, 40 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"17.08.2016 günü saat 23.15 sıralarında ilimiz İpekyolu İlçesi Sıhke Caddesi İki Nisan Polis Merkezi önünde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bombalı araçla yapılan hain saldırı sonucu meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2’si polis memuru, 38’i sivil olmak üzere, toplamda 40 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar en yakın hastanelere sevk edilmiş olup, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik birimlerince başlatılan operasyon büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Akıllı telefonların karanlık yüzü

SONRAKİ HABER

Van'da polis merkezine bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...