17 Ağustos 2016 10:31

İHD: Nefret cinayetlerine karşı mücadele sürecek

İstanbul Zekeriyaköy'de yakılarak öldürülmüş halde bulunan trans kadın Hande Kader'in ölümüne ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

Paylaş

İstanbul Zekeriyaköy'de yakılarak öldürülmüş halde bulunan trans kadın Hande Kader'in ölümüne ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

İHD İstanbul şubesinde gerçekleştirilen açıklamaya İstanbul  LGBTi Derneği ve LGBTİ aktivistleri katıldı. İstanbul LGBTİ adına konuşan Çelik Özdemir, LGBTİ bireylere karşı işlenen cinayetlerin Hande Kader ile sınırlı olmadığını belirterek şunları söyledi: “LGBTİ bireylerine karşı işlenen cinayetler her gün şiddetini artırarak devam etmektedir. Bu cinayetler cezasız kaldıkça cinayetleri yapanlar ceza almadıkça cinayetlerin önüne geçilememektedir.”

LGBTİ aktivisti  Rosida Koyuncu da Hande Kader'in katilinin bulunmadığını söyledi. Koyuncu, “Hande Kader'in katili yok. Transları katledenler yok. Transları katledenler ceza almazken translar kendilerini korumak zorunda kaldıkları zaman ağır cezalar alıyorlar” dedi .

İHD adına basın açıklamasını okuyan Derya Gazioğlu, nefret cinayetlerinin faillerinin yargılanması için mücadele yürüteceklerinin altını çizdi. Gazioğlu, “İnsan hakları savunucuları olarak Hande Kader'in ve tüm nefret cinayetlerinin ortaya çıkarılması için bundan sorumlu devlete  çağrımızı yapacak, faillerin ve destekçilerin yargılaması için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem İzmir Bürosu'na dayanışma ziyareti

SONRAKİ HABER

HDP: Biat etmeyene tahammülleri yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...