15 Ağustos 2016 17:23

Gözaltındakilere bir dilim ekmek, bir dilim peynir veriliyor

Ankara'da ev baskınıyla gözaltına alınan ETHA muhabiri, SGDF, Devrimci Parti ve HDP üyelerine birer dilim ekmek ve peynir verildiği belirtildi.

Paylaş

Ankara'da 15 Ağustos'ta eylem yapabilecekleri iddiasıyla evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan 11 kişi bugün avukatlarıyla görüştürüldü.

ÖHD ve ÇHD'li avukatların aktardığı bilgiye göre Terörle Mücadale Şubesi'nde nezaret olmadığı için gözaltındakiler emniyetin farklı nezarethanelerinde kalıyorlar. Nezarethanelerin kalabalık olduğunu söyleyen bir avukat, “Müvekkillerimiz yaptığımız görüşmede kendilerine sabah ve akşam sadece bir dilim ekmek, bir dilim de peynir verildiğini söylediler. Günde 2 şişe de su veriliyormuş. Aralarında açlık grevi yapanlar olmasına karşın şekerli su alamıyorlar” dedi.

Kantinden yiyecek alma haklarının da kullandırılmadığını belirten bir avukat, gözaltı gerekçeleri ya da ne zamana kadar tutulacaklarına dair kendilerine bilgi verilmediğini söyledi. Avukatlar, herhangi bir evrak veya belge alamadıklarını aktardılar.

Gözaltında tutulan 11 kişiden isimleri öğrenilenler şöyle; ETHA Muhabiri Fatma Edemen, Hünkar Genç, Fırat Yalçın, Mert Altaş, Şafak Gül, Yetkin Kılıç, Mehmet Nuri Aslankan. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'daki saldırıya yayın yasağı geldi

SONRAKİ HABER

Silopi'de zırhlı askeri araca bombalı saldırı: 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...